Έχετε στείλει το βιογραφικό σας και σας έχουν καλέσει για συνέντευξη από την εταιρία στην οποία ονειρεύεστε να κάνετε καριέρα; Παρότι έχετε κάνει το πρώτο βήμα με επιτυχία μην επαναπαυτείτε γιατί η συνέντευξη είναι το στάδιο που θα κερδίσετε τις εντυπώσεις του υπεύθυνου του Ανθρώπινου Δυναμικού και θα καθορίσει αν υπερτερήσετε εσείς έναντι των υπόλοιπων υποψηφίων και θα πάρετε τη θέση εργασίας που επιθυμείτε. Συχνά, οι υποψήφιοι, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης για μία θέση εργασίας, πέφτουν σε παγίδες, οι οποίες δεν αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις στον υπεύθυνο του Ανθρώπινου Δυναμικού, γεγονός που οφείλεται, τις περισσότερες φορές, σε ψυχολογικά αίτια.

Αν και πολλές φορές δε δίνουμε τη σημασία που πρέπει, η εμφάνιση προκαλεί την πρώτη εντύπωση σε μια συνέντευξη για εργασία γι’ αυτό και θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεγμένη και επαγγελματική όταν πρόκειται να περάσουμε από αυτή τη διαδικασία διεκδίκησης της καριέρας που θέλουμε.

Ένα σημείο το οποίο μπορεί να δημιουργήσει αρνητική εντύπωση στο υπεύθυνο του Ανθρώπινου Δυναμικού είναι η καθυστερημένη προσέλευση στο ραντεβού για τη συνέντευξη, κάτι τέτοιο πιθανόν να μειώσει σημαντικά  τις πιθανότητες σας να αποκτήσετε τη θέση εργασίας που θέλετε.

Ακόμα ένα σημαντικό σημείο που χρήζει προσοχής, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης εργασίας , είναι να διατηρείτε την ισορροπία ανάμεσα στο να μονοπωλείτε τη συζήτηση ή  στο να μη μιλάτε καθόλου. Το τελευταίο μπορεί να οφείλεται και στο ότι δεν έχετε μελετήσει καθόλου την εταιρία πριν  τη συνέντευξη για τη θέση εργασίας. Το σίγουρο είναι ότι και τα δύο άκρα θα μειώσουν τις πιθανότητες σας να αποκτήσετε την καριέρα που ονειρεύεστε.

Τέλος, θα πρέπει να θυμάστε ότι τη θέση εργασίας θα την πάρει ο υποψήφιος που θα δώσει συγκεκριμένες και πειστικές απαντήσεις για την προστιθέμενη αξία που θα προσδώσει στην εταιρία η πρόσληψη του. Και μην ξεχάσετε να απευθύνετε και εσείς ερωτήσεις στον υπεύθυνο του Ανθρώπινου Δυναμικού σχετικά με την εταιρία, το ωράριο της εργασίας αλλά και τις αρμοδιότητες που θα κληθείτε να αναλάβετε.