Είστε έτοιμοι για τη συνέντευξη για εργασία, αλλά δεν ξέρετε τι να φορέσετε; Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να λύσετε την απορία περί ντυσίματος φέρνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να μελετήσετε την εταιρία στην οποία αιτήστε. Με τι ασχολείται; Σε τοπικό, εθνικό ή διεθνές επίπεδο; Σε δεύτερο στάδιο, η θέση για την οποία αιτήστε τι αφορά; Πώς ντύνονται συνήθως οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη θέση εργασίας γενικότερα; Γνωρίζετε κάτι ιδιαίτερο όσον αφορά τους εργαζόμενους στη συγκεκριμένη εταιρία;

Όσον αφορά θέσεις γραφείου και σε αρκετές περιπτώσεις τις πωλήσεις, προτιμάται για τους άνδρες πιο επίσημο ντύσιμο που μπορεί να ξεκινά -ανάλογα τη θέση- με πουκάμισο και παντελόνι και να καταλήγει σε κοστούμι με γραβάτα σε μεσαίες και ανώτερες θέσεις εργασίας. Είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στις λεπτομέρειες. Φροντίστε τα ρούχα και τα παπούτσια σας να είναι καθαρά και περιποιημένα.

Οι γυναίκες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ κλασικής φούστας ή παντελονιού σε κλασική γραμμή, με ζιβάγκο ή πουκάμισο. Το χτένισμα των μαλλιών θα πρέπει να είναι προσεγμένο.  Τα παπούτσια και η τσάντα θα πρέπει να υποστηρίζουν μια επαγγελματική εμφάνιση ενώ τα αξεσουάρ, θα πρέπει να είναι λιτά και κομψά. Δεν χρειάζονται γενικότερα υπερβολές.

Το άρωμα, όπως και στους άνδρες, πρέπει να είναι ελαφρύ και με μέτρο όσον αφορά την ποσότητα.

Στόχος είναι, γενικά, να υποστηριχθεί μέσω του ντυσίματος ο επαγγελματισμός του υποψήφιου. Δείξτε στη συνέντευξη εργασίας τον καλύτερό σας εαυτό με κάθε τρόπο!

Με τις συμβουλές που θα βρείτε στο www.randstad.gr/blog μπορείτε να προετοιμαστείτε για μια μελλοντική συνάντηση σας με έναν υποψήφιο εργοδότη.