Στη συνέντευξη εργασίας για θέσεις υποδοχής ή γραμματειακής υποστήριξης είναι βασικό να δώσετε έμφαση σε συγκεκριμένα σημεία  – κλειδιά για μία επιτυχημένη επαγγελματική πορεία. Οι συγκεκριμένες θέσεις εργασίας συνάδουν αρκετά συχνά και επικεντρώνονται σε ένα άτομο.

  Αυτές οι θέσεις απαιτούν επαγγελματικό χειρισμό, αμεσότητα και γρήγορες λύσεις σε καθημερινές καταστάσεις που προκύπτουν. Τι πρέπει να προσέξετε και ποια χαρακτηριστικά πρέπει να προβάλλετε ώστε να γίνετε η τελική επιλογή για μία θέση εργασίας;  

  • Ακρίβεια

  Η ακρίβεια είναι το σημαντικότερο σε μία συνέντευξη εργασίας, ειδικότερα για θέσεις τέτοιου φάσματος. Φροντίστε να είστε στην ώρα σας και να έχετε προετοιμάσει τη διαδρομή σας, με τυχόν καθυστερήσεις. Η συνέπεια είναι κάτι που θα γίνει αντιληπτό από τον εν δυνάμει εργοδότη σας ενώ, ταυτόχρονα προβάλλει σοβαρότητα και επαγγελματισμό.  

  • Εξωτερική εμφάνιση

  Η κατάλληλη εμφάνιση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε μία συνέντευξη καθώς η πρώτη εντύπωση δίνεται πάντα από την επαγγελματική εικόνα που προβάλλουμε. Βεβαιωθείτε ότι η παρουσία σας συνάδει με την εταιρεία στην οποία πηγαίνετε και τη στιγμή της συνάντησης ανταλλάξτε σταθερή χειραψία. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης είναι πολύ σημαντικό να διατηρείτε σταθερή φωνή αλλά με αυτοπεποίθηση, ενώ η οπτική επαφή είναι απαραίτητη. Οι θέσεις εργασίας σε γραμματειακή υποστήριξη, ή θέσεις εργασίας στην υποδοχή είναι η πρώτη εικόνα μίας εταιρείας, συνεπώς ένας υποψήφιος πρέπει να διατηρεί μία άψογη εικόνα.  

  • Στη συνέντευξη

  Οι ερωτήσεις συνέντευξης επικεντρώνονται στην εργασιακή σας εμπειρία αλλά και στις δεξιότητές σας. Ο εν δυνάμει εργοδότης σας θα θελήσει να μάθει τα εργασιακά σας επιτεύγματα και τις ικανότητές σας. Για επιτυχημένη καριέρα σε θέσεις γραμματειακής υποστήριξης, οι επικοινωνιακές δεξιότητες, η γρήγορη επίλυση προβλημάτων και η ικανότητα πρόληψης καταστάσεων, είναι ίσως τα σημαντικότερα στοιχεία. Η καθημερινότητα ποικίλει, ενώ καθημερινά  προκύπτουν διάφορες καταστάσεις που απαιτούν άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις.   Άλλες ερωτήσεις συνέντευξης για θέσεις γραμματέα ή υποδοχής, μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Προηγούμενη εργασιακή εμπειρία, καθώς και τι αντιμετωπίσατε εκεί
  • Ερωτήσεις γενικού περιεχομένου

Αν είστε ένας υποψήφιος με τις παραπάνω δεξιότητες, επισκεφθείτε τώρα το Randstad Hellas, βρείτε τις κατάλληλες αγγελίες εργασίας για γραμματέα ή για θέσεις υποδοχής και γίνετε ένας ξεχωριστός υποψήφιος.