Ψάχνετε για δουλειά (douleia); Διαβάζετε θέσεις εργασίας που δημοσιεύονται στις αγγελίες (aggelies); Έχετε στείλει το βιογραφικό σας και σας έχουν καλέσει για κάποια συνέντευξη; Σύμφωνα με συμβουλές που δημοσιεύονται από recruiters και στελέχη του ανθρωπινού δυναμικού κάποιοι καταλήγουν στο ότι θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα παρακάτω για να σας βοηθήσουν να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η εμφάνιση σας πρέπει να είναι προσεγμένη και επαγγελματική και σύμφωνη με το dress code της εταιρίας στην οποία σκοπεύετε να διεκδικήσετε εργασία (ergasia). Μην ξεχνάτε ότι η εμφάνιση μας προκαλεί την πρώτη εντύπωση.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης προσπαθήστε να δείξετε ότι έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και στις ικανότητες σας. Δείτε τη συνέντευξη σαν (καριερα) μία ευκαιρία να αναδειχθείτε και πείστε για τον επαγγελματισμό σας έτσι ώστε να γίνει κατανοητό ότι εσείς είστε ο ιδανικός υποψήφιος για τη θέση.

Αναπτύξτε μία πρόταση που θα περιγράφει επαγγελματικά σας χαρακτηριστικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο (Personal Branding Statement) ώστε να ενισχύσετε προφίλ σας ως υποψήφιου, στα μάτια του πιθανού σας εργοδότη. Μια καλή διατύπωση (αγγελιες εργασιας) θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε καλές εντυπώσεις από την αρχή της συνέντευξης, θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση σας και θα διατηρήσει ζωντανό το ενδιαφέρον του υπευθύνου ανθρώπινου δυναμικού προς εσάς.

Τέλος, κάποιες μέρες μετά την συνέντευξη, ζητήστε να (αξιολόγηση) μάθετε για τα αποτελέσματα της συνέντευξης. Με αυτόν τον τρόπο, θα δώσετε την εικόνα επαγγελματία και έχει ενδιαφέρον για τη δουλειά (douleia).