Η διαδικασίας αναζήτησης εργασίας περιλαμβάνει διάφορα στάδια, όπως την αναζήτηση των θέσεων εργασίας στις διάφορες αγγελίες , την αποστολή βιογραφικών για θέσεις εργασίας που μας έχουν προσελκύσει και τέλος, τη διαδικασία της συνέντευξης ή των συνεντεύξεων που θα καθορίσουν αν θα καταλάβουμε εμείς, τελικά, τη συγκεκριμένη θέση εργασίας.

Τι γίνεται όμως, όταν την πρώτη συνέντευξη για δουλειά δεν ακολουθεί επόμενη συνέντευξη ή πρόσληψη και αυτό έχει γίνει συχνό φαινόμενο; Μήπως ήρθε η ώρα να δώσετε προσοχή σε κάποια σημεία, τα οποία αμελούσατε μέχρι στιγμής;

Ένα σημείο, στο οποίο χρειάζεται να δώσουμε την προσοχή μας είναι η παρουσία μας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Μην ξεχνάτε, μηνύματα δε στέλνουν μόνο τα λεγόμενα μας αλλά και αυτό που εκπέμπουμε χωρίς να λέμε. Βοηθητικό θα ήταν να κάνετε κάποια «πλαστή» συνέντευξη (mock interview), πριν πάτε στην επόμενη πραγματική συνέντευξη να διεκδικήσετε εργασία , με άτομο της εμπιστοσύνης ώστε να αξιολογήσει αντικειμενικά την απόδοση σας.

Επιπλέον, προκειμένου να πάρετε τη δουλειά που επιθυμείτε, ίσως χρειαστεί να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας με κάποια επιπλέον εκπαίδευση και την υπάρχουσα εργασιακή σας εμπειρία, εφόσον δεν είναι επαρκής για να σας βοηθήσει, με κάποια μορφή πρακτικής εργασίας .

Στο www.randstad.gr/blog θα βρείτε συμβουλές για την δημιουργία του βιογραφικού σας και της συνοδευτικής επιστολής.