Έχετε ψάξει τις αγγελίες εργασίας; Έχετε στείλει το βιογραφικό σας για θέσεις εργασίας που σας ενδιαφέρουν;.  Σας έχουν καλέσει για κάποια συνέντευξη για εργασία; Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας σας αλλά και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ένα από τα πράγματα που δε θα πρέπει να ξεχνάτε είναι ότι δε θα πρέπει να μπείτε στη διαδικασία να προχωρήσετε σε αξιολόγηση του αξιολογητή σας και την συνέντευξη εργασίας παρά την όποια αντιμετώπιση μπορεί να υπάρχει απέναντι σας και παρά τις όποιες απόψεις μπορεί να διαμορφώσετε, γιατί αυτή η τακτική δεν πρόκειται να σας βοηθήσει.

Κάποιες φορές, όντας ιδιαίτερα αγχωμένοι, κατά τη συνέντευξη για εργασία, είτε γιατί μας ενδιαφέρει πολύ η συγκεκριμένη θέση εργασίας είτε γιατί είναι πολύ μεγάλη ανάγκη να βρούμε δουλειά, μπαίνουμε στον πειρασμό να προχωρήσουμε σε αξιολόγηση, συνήθως υποτιμητική, του αξιολογητή. Ένας ακόμα λόγος που μπορεί να παρασύρει σε μία τέτοια συμπεριφορά είναι το ότι αναπτύσσουμε άμυνες (η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση!) απέναντι στην εξουσία που νιώθουμε ότι έχει επάνω μας ο αξιολογητής όσον αφορά στο αν θα πάρουμε εμείς τη δουλειά ή όχι.

Σίγουρα πάντως, το να υιοθετήσουμε επιθετική ή υποτιμητική συμπεριφορά απέναντι σε αυτόν που κάνει την αξιολόγηση, ακόμα και αν δεν έχει την πλέον επαγγελματική συμπεριφορά απέναντι μας, κάθε άλλο παρά στον επιθυμητό στόχο, την κάλυψη της θέσης εργασίας, θα μας οδηγήσει, γιατί η αξιολόγηση μας θα είναι αρνητική. Συνεπώς, η αποδοχή του γεγονότος αυτού θα μας βοηθήσει, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης για εργασία, να φερθούμε με επαγγελματισμό, να αναδείξουμε τις ικανότητες μας και να έχουμε πιο πολλές πιθανότητες να πάρουμε τη δουλειά .

Στο /blog έχουμε δημοσιεύσει άρθρα που θα σας φανούν χρήσιμα στην αναζήτηση εργασίας  .