Μόλις ολοκληρώσατε μια συνέντευξη εργασίας; Συγχαρητήρια! Το να σας ζητήσει ένας recruiter να προχωρήσετε σε μια συνέντευξη πρακτικά σημαίνει ότι το βιογραφικό σας έχει ξεχωρίσει, το προφίλ σας πιθανόν να ταιριάζει στη θέση εργασίας για την οποία κάνατε αίτηση και ο εργοδότης θέλει να γνωρίσει την προσωπικότητα σας.

Στο blog μας έχουμε αναφέρει ήδη κάποιες από τις απαραίτητες κινήσεις που μπορείτε να κάνετε μετά από μια συνέντευξη εργασίας. Ωστόσο, στο συγκεκριμένο άρθρο θα αναφερθούμε στο πώς μπορείτε να εκτιμήσετε τη συγκεκριμένη εμπειρία ως θετική ανεξάρτητα από την έκβαση της.

  1. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας

 Μια από τις σημαντικότερες συμβουλές της θετικής ψυχολογίας είναι η αναγνώριση όλων των καθημερινών επιτευγμάτων σας. Το να κληθείτε σε μια συνέντευξη εργασίας είναι μια από τις εμπειρίες – προκλήσεις για τις οποίες αξίζει να επιβραβεύσετε τον εαυτό σας. Αναγνωρίστε ότι η αναζήτηση και η εύρεση εργασίας απαιτεί προσπάθεια, δημιουργεί στρες και χρειάζεται συνεχή προετοιμασία κι εσείς ανεξάρτητα από την έκβαση της συνέντευξης, είστε ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο σας.

 

  1. Καταγράψτε όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη και έχουν σημασία για εσάς

 Αυτό θα σας βοηθήσει αφενός να συνειδητοποιήσετε αν πραγματικά σας ακούγεται ενδιαφέρουσα η δουλειά για την οποία κάνατε την αίτηση -και το ποιες δεξιότητες προσδοκάτε ότι θα αναπτύξετε μέσα από αυτή- και αφετέρου να στείλετε ένα στοχευμένο thank you note στον recruiter. Μάθατε κάποιο ενδιαφέρον νέο της εταιρείας ή μια ενδιαφέρουσα αρμοδιότητα που θα κληθείτε να αναλάβετε αν πάρετε τη θέση; Συζητήσατε για την κουλτούρα της εταιρείας; Τι σας έμεινε σαν θετική σκέψη την οποία θα μπορούσατε να αναφέρετε ξανά;

 

  1. Σκεφτείτε τι σας ενθουσιάζει στη συγκεκριμένη εργασία

 Αποστείλατε το βιογραφικό σας για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας και έχετε ήδη ολοκληρώσει το δεύτερο στάδιο της αξιολόγησης, δηλαδή τη συνέντευξη εργασίας. Πέρα από τις οικονομικές απολαβές οι οποίες είναι απαραίτητες για κάθε άνθρωπο, υπάρχει κάποιο στοιχείο στη συγκεκριμένη θέση ή τη συγκεκριμένη εταιρεία το οποίο σας έκανε να ενθουσιαστείτε; Η συγκεκριμένη εργασία θα μπορέσει αποτελέσει τη βάση ή το επόμενο βήμα για την εξέλιξη της καριέρας σας;

 

  1. Ήρθε η ώρα να αποστείλετε το thank you note

Έχουμε ήδη αναφέρει τη σημασία ενός ευχαριστήριου email μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης και στο blog μας σας έχουμε εξηγήσει πώς μπορείτε να συντάξετε ένα απλό email το οποίο θα τραβήξει την προσοχή του recruiter! Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

  1. Ζητήστε feedback σωστά

 

Οποιοσδήποτε αναζητεί εργασία και πραγματοποιεί μια συνέντευξη εργασίας επιθυμεί να μάθει πώς ανταποκρίθηκε και σε ποιο στάδιο αξιολόγησης βρίσκεται η αίτηση του. Ωστόσο καλό θα είναι όταν επικοινωνήσετε με τον recruiter για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την αίτηση σας να έχετε αφήσει ένα χρονικό διάστημα περίπου μιας εβδομάδας.

Aναζητείτε περισσότερες συμβουλές για τη συνέντευξη εργασίας ή τη σύνταξη ενός βιογραφικού; Διαβάστε περισσότερες στο blog μας! Θέλετε να κάνετε το επόμενο βήμα στην καριέρα σας; Δείτε όλες τις νέες θέσεις εργασίας μας.