Η συνέντευξη εργασίας είναι μια από τις σημαντικότερες ευκαιρίες που θα σας δοθεί για να πείσετε ένα εργοδότη για την αξία σας και τις ικανότητες σας, για αυτό θα πρέπει να δείξετε και το ανάλογο ενδιαφέρον.

Αυτό σημαίνει ότι όταν θα γίνει η επικοινωνία για να καθοριστεί η συνάντηση σας θα πρέπει να σημειώσετε σωστά το όνομα και το επώνυμο του στελέχους me με τον οποίο θα γίνει η συνάντηση, την ώρα, την διεύθυνση και τον όροφο, καθώς  και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Εφόσον υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για την θέση εργασίας αυτές τις λεπτομέρειες, όπως και κάποια στοιχεία για τον εργοδότη και την δραστηριότητα του μπορείτε να τα τυπώσετε από τον υπολογιστή σας ή να τα σημειώσετε στην ατζέντα σας και να τα έχετε μαζί με το βιογραφικό σας σε ένα φάκελο. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα τα σημειώνουμε σε ένα χαρτί το οποίο μπορεί να χαθεί.

Η προετοιμασία όπως έχουμε ξαναπεί για την αναζήτηση εργασίας παίζει σημαντικό ρόλο και ιδιαίτερα κατά την συνέντευξη εργασίας θα σας απαλλάξει από άγχος, αλλά και θα αναδείξει και τον επαγγελματισμό σας. Επομένως στην επόμενη συνάντηση που θα θέλετε να διεκδικήσετε μια θέση εργασίας σκεφτείτε ότι πάτε σε μια επαγγελματική συνάντηση και όχι σε ένα ραντεβού με ένα φίλο σας