Η συνέντευξη εργασίας με ένα εργοδότη είναι μια σημαντική στιγμή στην οποία πρέπει να έχουμε ηρεμία, συγκέντρωση και όσο το δυνατόν λιγότερο άγχος. Πώς όμως θα εξασφαλίσουμε ότι θα έχουμε την καλύτερη δυνατή παρουσία σε μια τέτοια ευκαιρία;

Η ολοκληρωμένη έρευνα για τον υποψήφιο εργοδότη αλλά και για το στέλεχος με το οποίο θα συναντηθούμε, η προετοιμασία σχετικά με πιθανές ερωτήσεις για το βιογραφικό και την καριέρα σας, η προσεκτική επιλογή για την εμφάνιση και την υγιεινή σας, καθώς και η τυπικότητα και επαγγελματισμός που θα πρέπει να μας διακρίνει σε ένα επαγγελματικό ραντεβού, αποτελούν  χαρακτηριστικά τα οποία θα μας κάνουν να αισθανθούμε πιο άνετα και θα μας απαλλάξουν από ένα ποσοστό του άγχους μας.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης έχοντας ασχοληθεί με τα παραπάνω, αυτό που θα πρέπει επίσης να διαχειριστούμε είναι η γλώσσα του σώματος, αλλά και οι έγκυρες πληροφορίες που θα δώσουμε σχετικά με το βιογραφικό μας.

Τέλος, αφού ολοκληρωθεί η συνάντηση σας με ένα εργοδότη θα πρέπει σύντομα να συνεχίσετε την αναζήτηση για δουλεία μέχρι να προκύψει κάποια τελική προσφορά  για εργασία. Αν αναμένετε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης κινδυνεύετε  να χάσετε ευκαιρίες που ίσως δημιουργηθούνε σε αυτό το διάστημα.

Αν θέλετε αν προετοιμαστείτε για την συνέντευξη εργασίας που σας έχει προκύψει, μπορείτε να επιλέξετε και άλλα άρθρα στο /blog