Σε μία συνέντευξη εργασίας για κάποια θέση που επιθυμείτε να εργασθείτε, πρέπει να προβάλλετε την καλύτερη επαγγελματική σας εικόνα. Η εικόνα αυτή, σχετίζεται με την εξωτερική σας εμφάνιση αλλά και με τον τρόπο που θα παρουσιάσετε τα προσόντα σας, την εργασιακή σας προϋπηρεσία και το γνωστικό υπόβαθρό σας.

 

Ο στόχος που έχει κάθε υποψήφιος είναι να ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους, να κεντρίσει το ενδιαφέρον του εν δυνάμει εργοδότη του και να καταφέρει να κατακτήσει τη θέση εργασίας που τον ενδιαφέρει.

Υπάρχουν τέσσερα σημεία που πρέπει να δώσετε βάση πριν από μία συνέντευξη εργασίας εάν θέλετε να ξεχωρίσετε. Για μία επιτυχημένη καριέρα πρέπει να προσπαθήσετε ώστε να παρουσιάσετε τον επαγγελματισμό σας ο οποίος, συνδυαστικά με ένα καλό βιογραφικό, θα αποτελέσει “διαβατήριο” για την αγορά εργασίας.

Ποια είναι τα τέσσερα σημαντικά βήματα που πρέπει να προσέξετε πριν από μία συνέντευξη εργασίας ώστε να καταφέρετε να δημιουργήσετε θετική εντύπωση και να ξεχωρίσετε ως υποψήφιος;

 

  • Δημιουργήστε καλή πρώτη εντύπωση

 

Η πρώτη εντύπωση δημιουργείται στα πρώτα δευτερόλεπτα μίας συνάντησης και, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, είναι αυτή που παραμένει. Για να δημιουργήσετε καλή πρώτη εντύπωση σε μία συνέντευξη εργασίας, διατηρήστε το χαμόγελό σας και συστηθείτε στον recruiter με μία σταθερή χειραψία. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, διατηρήστε μία σταθερή φωνή και την οπτική επαφή. Αποφύγετε τη “σφιχτή” στάση σώματος.

 

  • Προσέξτε την εξωτερική σας εμφάνιση

 

Η εξωτερική εμφάνιση βοηθά πάντα στη δημιουργία μίας θετικής εντύπωσης. Σε μία συνέντευξη εργασίας, ανεξάρτητα τη θέση εργασίας, φροντίστε να έχετε επαγγελματική εμφάνιση. Αποφύγετε τα έντονα χρώματα και διατηρήστε την εμφάνισή σας προσεγμένη γενικότερα. Να είστε σίγουροι ότι συνδυαστικά με τον επαγγελματισμό σας θα εκτιμηθεί θετικά.

 

  • Προετοιμαστείτε για τις ερωτήσεις συνέντευξης

 

Πέρα από την παρουσίαση του εαυτού σας, σε μία συνέντευξη εργασίας ο recruiter θα σας κάνει ορισμένες ερωτήσεις. Οι ερωτήσεις αυτές ίσως να σχετίζονται με το επαγγελματικό σας προφίλ, τους προσωπικούς σας στόχους, πού βλέπετε τον εαυτό σας σε κάποια χρόνια από τώρα αλλά και τα δυνατά και αδύνατα στοιχεία που θεωρείτε ότι έχετε στην εργασία σας. Συνεπώς, πριν τη συνέντευξη εργασίας φροντίστε να έχετε ετοιμάσει τις απαντήσεις σας και, φυσικά, να μπορείτε να παρουσιάσετε το βιογραφικό σας με τέτοιο τρόπο, ώστε να αντιπροσωπεύει πλήρως το ποιος είστε και το τι θέλετε να κάνετε ώστε να εξελιχθείτε επαγγελματικά.

 

  • Κάντε την έρευνά σας

 

Πριν από μία συνέντευξη εργασίας πρέπει να κάνετε μία εκτενή έρευνα για την εταιρεία στην οποία θα πάτε. Φροντίστε να μάθετε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε για την κουλτούρα της, το εργασιακό περιβάλλον, την ιστορία της και την πορεία της στον χρόνο. Με αυτόν τρόπο, στη συνέντευξη εργασίας θα δείξετε ότι είστε ένας εργαζόμενος με διάθεση για το αντικείμενό του και για να εργαστεί στο συγκεκριμένο περιβάλλον.

 

Ξεκινήστε τώρα την αναζήτηση εργασίας, βρείτε τις κατάλληλες, για εσάς, αγγελίες εργασίας, προετοιμάστε το βιογραφικό σημείωμα σας και κατακτήστε κορυφαίες θέσεις εργασίας.

 

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!