Έχετε άγχος για την επικείμενη συνέντευξη εργασίας; Όλοι γνωρίζουμε ότι το λίγο άγχος μπορεί να μας κινητοποιήσει, να ενισχύσει την εγρήγορση μας και να μας βοηθήσει να αποδώσουμε καλύτερα. Όταν όμως το άγχος μας κατακλύζει, τα αποτελέσματα είναι σίγουρα αρνητικά. Διαβάστε χρήσιμους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να μετριάσετε το στρες σας και θα σας βοηθήσουν να δείξετε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

 

  1. Αναγνωρίστε τις ικανότητες σας και επιβραβεύστε τον εαυτό σας

 Οι recruiters λαμβάνουν δεκάδες βιογραφικά ανά ημέρα. Για να σας έχουν καλέσει σε συνέντευξη σημαίνει ότι το βιογραφικό σας ήταν ξεχωριστό και τα προσόντα σας αντιστοιχούν με τη θέση εργασίας που θέλουν να καλύψουν. Να έχετε αυτοπεποίθηση για το προφίλ σας.

 

  1. Προετοιμαστείτε

 Μπορεί οι σύμβουλοι της Randstad λόγω του μεγάλου όγκου των βιογραφικών και των υποψηφίων να μην έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν ατομικές συμβουλευτικές συναντήσεις, ωστόσο στο blog μας ανεβάζουμε καθημερινά χρήσιμα άρθρα τα οποία θα σας βοηθήσουν σε κάθε βήμα της καριέρας σας. Διαβάστε τα εδώ καθώς και στο workforce 360 της Randstad.  Η σωστή προετοιμασία θα σας βοηθήσει αφενός να εντυπωσιάσετε και αφετέρου να μειώσετε το άγχος σας.

 

  1. Να θυμάστε ότι η συνέντευξη είναι αμφίδρομη

 Η συνέντευξη εργασίας δεν είναι μόνο μια ευκαιρία για την εταιρεία να σας γνωρίσει αλλά και αντίστροφα. Είναι μια ευκαιρία να μάθετε εσείς όσα θέλετε για το –πιθανότατα- μελλοντικό εργασιακό περιβάλλον σας. Στη Randstad φροντίζουμε να σας προτείνουμε καθημερινά νέες αγγελίες εργασίας, στις περιγραφές των οποίων σας παρουσιάζουμε εκτός από τις αρμοδιότητες της συγκεκριμένης θέσης εργασίας κάποια στοιχεία για την εταιρεία που τη προσφέρει, καθώς και τα benefits που θα έχετε αν αναλάβετε το ρόλο.

Από τη στιγμή που στο στάδιο της συνέντευξης θα βρεθείτε στο –γιατί όχι;- μελλοντικό περιβάλλον εργασίας σας, είναι η ευκαιρία σας να ρωτήσετε τον recruiter τι του αρέσει περισσότερο στην εταιρεία για την οποία εργάζεται.

Και κάτι ακόμα ιδιαίτερα σημαντικό: Μόλις μπείτε στο χώρο της εταιρείας παρατηρήστε διακριτικά τους ανθρώπους γύρω σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να σχηματίσετε μια πρώτη εικόνα για την εταιρεία στην οποία κάνατε την αίτηση σας.

 

  1. Ξεκουραστείτε και επιλέξτε ένα θρεπτικό πρωινό

 Θα το έχετε διαβάσει ήδη αρκετές φορές, ωστόσο είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, ότι ο καλός ύπνος βοηθά –μεταξύ άλλων- στην παγίωση της μνήμης και στη ταχύτητα της νέας μάθησης. Φροντίστε το προηγούμενο βράδυ να ξεκουραστείτε και μην παραλείψετε το πρωινό σας. Τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά θα ενισχύσουν τον οργανισμό σας, θα σας δώσουν ενέργεια και θα μειώσουν το αίσθημα της πείνας και άρα το στρες σας κατά τη συνέντευξη.

 

  1. Πηγαίνετε 10 λεπτά νωρίτερα

 Το να φτάσετε στο χώρο της συνέντευξης 10 λεπτά νωρίτερα μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο για την χαλάρωση σας. Βρείτε μια βολική θέση και παρατηρήστε το χώρο γύρω σας, διαβάστε τα έγγραφα με την παρουσίαση της εταιρείας αν σας προσφέρονται. Κάτι ακόμα που μπορείτε να κάνετε και θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμο; Διαφραγματικές αναπνοές. Αυτός ο  τρόπος αναπνοής έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης –ορμόνη του στρες-, μειώνει την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς και σας χαλαρώνει. Πώς θα τη πετύχετε; Αναπνεύστε αργά από τη μύτη. Κρατήστε το στέρνο σας σταθερό και αφήστε την κοιλιά σας να φουσκώσει με την εισπνοή. Εκπνεύστε από τη μύτη σε ίσο χρόνο. Φανταστείτε ότι εισπνέετε ηρεμία και εκπνέετε άγχος και στρες. Η τεχνική αυτή σίγουρα θα σας χαλαρώσει.

 

Καλή επιτυχία!