Μόλις ολοκληρώσατε τη συνέντευξη εργασίας; Εφόσον είχατε προετοιμαστεί καλά οι πιθανότητες σας να περάσετε στο επόμενο στάδιο της αξιολόγησης, όπως για παράδειγμα στη δεύτερη συνέντευξη εργασίας είναι πολλές. Υπάρχει όμως μια ακόμα πολύ απλή συμβουλή που αν την ακολουθήσετε θα εντυπωσιάσετε τον recruiter.

 

Και είναι πολύ απλή: Στείλτε ένα ευχαριστήριο mail στον recruiter σας. Παρακάτω, σας παραθέτουμε χρήσιμες συμβουλές για τη σύνταξη της.

 

  • Στείλτε το mail απευθείας στον recruiter

 

Το σύνηθες μετά τη συνέντευξη εργασίας, είναι να παραλάβετε από τον recruiter την business κάρτα του, η οποία αναγράφει όλα τα στοιχεία επικοινωνίας. Καλό είναι λοιπόν εφόσον θέλετε να ευχαριστήσετε τον recruiter για την συνέντευξη εργασίας που ολοκληρώσατε, να του απευθυνθείτε στο προσωπικό του email. Επίσης, εφόσον δεν έχει συζητηθεί διαφορετικά, αποφύγετε να τον καλέσετε. Η γραπτή επικοινωνία κατά τη διάρκεια των αξιολογήσεων είναι πάντα προτιμότερη.

 

  • Προσαρμόστε το στη συζήτηση που είχατε

 

Μια ψυχρή και τυπική ευχαριστήρια επιστολή θα εκτιμηθεί μεν αλλά δε θα δώσει την καλή εντύπωση που θέλετε. Όπως σας έχουμε ήδη αναφέρει στο blog μας, είναι σημαντικό σε κάθε βήμα της καριέρας σας να δείχνετε ότι έχετε σαφείς καθορισμένους στόχους και επιθυμίες. Όπως λοιπόν είναι καλό να προσαρμόζετε το βιογραφικό σας στην περιγραφή της θέσης εργασίας, έτσι είναι απαραίτητο το thank you note που θα αποστείλετε να προσανατολίζεται όχι μόνο στη θέση εργασίας για την οποία κληθήκατε σε συνέντευξη αλλά και στο περιεχόμενο της συζήτησης που είχατε.

 

  • Κρατήστε το απλό και σύντομο

 

Δεδομένου ότι στη συνέντευξη εργασίας συζητήσατε διεξοδικά για τα προσόντα σας, την επαγγελματική εμπειρία σας και τις δεξιότητες σας, καλό είναι να κρατήσετε το ευχαριστήριο mail απλό και σύντομο. Εκφράστε τη χαρά σας για τη συζήτηση που είχατε, τον ενθουσιασμό σας για την εταιρεία και τέλος καταστήστε σαφές ότι ενδιαφέρεστε για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας.

 

  • Ζητήστε μια ενημέρωση για τα επόμενα βήματα

 

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να επιθυμείτε να γνωρίζετε πότε περίπου θα έχετε νεότερα από τον recruiter σχετικά με την κάλυψη της θέσης. Μπορείτε κλείνοντας το email να ρωτήσετε ευγενικά αν υπάρχει ένα ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα μέχρι να καλυφθεί η συγκεκριμένη θέση για την οποία ενδιαφέρεστε. Και σε αυτή την περίπτωση προτιμότερο είναι να αποφύγετε την τηλεφωνική κλήση, εκτός φυσικά και αν ο recruiter σας έχει ενημερώσει ότι περιμένει τηλεφώνημα σας.

 

  • Ελέγξτε το προσεκτικά

 

Όπως σε κάθε στάδιο των αξιολογήσεων έτσι και σε αυτή την περίπτωση διαβάστε το thank you email σας δυο φορές. Αφενός σιγουρευτείτε ότι είναι επαγγελματικό και ευγενικό και αφετέρου ελέγξτε για τυχόν συντακτικά, γραμματικά ή ορθογραφικά λάθη. Όπως έχουμε ήδη επισημάνει σε προηγούμενο άρθρο μας, οι recruiters δίνουν έντονη σημασία σε τέτοια λάθη. Είναι σημαντικό λοιπόν να αποδείξετε ότι είστε ένας υποψήφιος που δίνει σημασία σε κάθε λεπτομέρεια του βιογραφικού του και των emails του.

 

Καλή επιτυχία!