Βρίσκεστε σε διαδικασία αναζήτησης εργασίας; Διαβάζετε αγγελίες και ψάχνετε για θέσεις εργασίας που σας ενδιαφέρουν;  Αν έχετε βρει ήδη κάποιες ελκυστικές θέσεις εργασίας, έχετε στείλει το βιογραφικό σας και βρίσκεστε στη διαδικασία που έχετε κλείσει κάποιο ραντεβού για συνέντευξη θα πρέπει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας σας, πέρα από τις γνώσεις που θα πρέπει να έχετε σχετικά με τα στοιχεία που αναγράφονται στο βιογραφικό σας και την έρευνα σχετικά με την εταιρία η οποία σας έχει καλέσει για συνέντευξη, να δώσετε σημασία και στην παρουσία σας εκείνη τη μέρα. Μην ξεχνάτε ότι η πρώτη εντύπωση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και δύσκολα αλλάζει!

Βασικό στοιχείο στο οποίο θα πρέπει να δώσετε έμφαση, πριν πάτε για συνέντευξη για δουλειά είναι η εμφάνιση σας η οποία θα πρέπει να προσεγμένη και σύμφωνη με την περιγραφή της θέσης εργασίας, γι’ αυτό και θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή κατά την ανάγνωση της περιγραφής και των απαιτήσεων της θέσης εργασίας στην αγγελία . Τα ρούχα που θα επιλέξετε για εκείνη τη μέρα πρέπει να είναι καθαρά και σιδερωμένα γιατί θα σχηματίσουν την πρώτη εντύπωση για σας.

Επιπλέον, πολύ θετική εντύπωση στον υπεύθυνο του Ανθρώπινου Δυναμικού θα σχηματίσει το να προσέλθετε στη συνέντευξη χωρίς καθυστερήσεις και να αναδείξετε τον επαγγελματισμό σας αλλά και την αυτοπεποίθηση από την πρώτη στιγμή, για παράδειγμα με μία θερμή χειραψία και διατηρώντας την οπτική επαφή με το συνομιλητή σας καθ’όλη τη διάρκεια της συνέντευξης. Το να δείχνετε υπερβολικά αγχωμένοι σχετικά με το αν θα δημιουργήσετε τις καλύτερες εντυπώσεις και αν θα καταλάβετε τη συγκεκριμένη θέση εργασίας κάθε άλλο παρά βοηθητικό θα είναι.

Για να προετοιμαστείτε καλύτερα για μια συνέντευξη εργασίας επιλέξτε ανάμεσα στα άρθρα που δημοσιεύονται στο www.randstad.gr/blog