Μία από τις ερωτήσεις που φέρνουν σε αμηχανία μεγάλο μέρος των υποψηφίων που αναζητούν εργασία αλλά και εντάσσεται στη λίστα με τις πιο συχνές ερωτήσεις που απευθύνουν οι συνεντευκτές είναι: «πείτε μας ποια θεωρείτε ότι είναι τα αδύνατα σημεία σας;» Αν και δεν υπάρχει σωστή απάντηση για τη συγκεκριμένη απάντηση, υπάρχουν κάποια σημεία που μπορούμε να έχουμε στο μυαλό σας για να δώσετε μία αξιοπρεπή, πειστική και επαγγελματική απάντηση.

Το πρώτο σημείο που δε θα πρέπει να ξεχνάτε είναι ότι όταν ο υπεύθυνος του Ανθρώπινου Δυναμικού σας απευθύνει τη συγκεκριμένη ερώτηση γνωρίζει ότι έχετε αδυναμίες (δεν υπάρχει κάποιος που δεν έχει) οπότε θα πρέπει να έχετε μία ειλικρινή και ξεκάθαρη απάντηση πριν πάτε στη συνέντευξη για δουλειά η οποία να σας χαρακτηρίζει προσωπικά (δεν είναι πανάκεια οι απαντήσεις που δίνονται by the book) αλλά να μην υπονομεύει τις πιθανότητες σας να πάρετε εσείς τη δουλειά .

Απευθύνοντας τη συγκεκριμένη ερώτηση, ο υπεύθυνος του Ανθρώπινου Δυναμικού ενδιαφέρεται να μάθει ποιες αδυναμίες θεωρείτε ότι έχετε σε επαγγελματικό επίπεδο και δευτερευόντως, σε χαρακτήρα.

Ένα στοιχείο που θα εκτιμηθεί, καθώς αναδεικνύει τον επαγγελματισμό σας και δείχνει ότι συνειδητοποιημένοι και ειλικρινείς απέναντι στα στοιχεία του χαρακτήρα σας, είναι να αναφέρετε τον τρόπο που σκοπεύετε να βελτιώσετε τις αδυναμίες σας.

Και μην ξεχνάτε: είναι προτιμότερο να είστε ειλικρινής παρά να δώσετε μία εικόνα για κάτι το οποίο δεν είστε το οποίο πιθανόν θα δώσει την εντύπωση ότι δεν έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και στις ικανότητες σας.

Αν είστε έτοιμοι να απαντήσετε στις πιθανές ερωτήσεις σε μία συνέντευξη για δουλεία επισκεφθείτε το Randstad Hellas για να καταχωρήσετε το βιογραφικό σας.