Πλησιάζει η μέρα για τη συνέντευξη εργασίας που τόσο περιμένατε, αλλά νιώθετε άγχος γιατί δεν ξέρετε τι θα αντιμετωπίσετε; Μη σας πιάνει πανικός! Σας έχουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε επαρκώς για τη συνέντευξη.

  1. Δείτε ξανά την αγγελία για τη θέση εργασίας για την οποία θα πάτε για συνέντευξη.
  2. Θυμηθείτε τα προσόντα που ζητά η εταιρία για τη συγκεκριμένη θέση.
  3. Προσπαθήστε να σκεφτείτε παραδείγματα από τη επαγγελματική σας ζωή που να αποδεικνύουν τα προσόντα σας. Μη μείνετε σε παραδείγματα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάθε υποψήφιος. Στόχος σας είναι να ξεχωρίσετε.
  4. Τα παραδείγματά σας να είναι σύντομα και περιεκτικά. Να αναφέρετε μόνο εκείνες τις λεπτομέρειες που έχουν σημασία.
  5. Σκεφτείτε κάποια σημαντικά καθήκοντα που είχατε στο παρελθόν και τι αποκομίσατε από κάθε σας σημαντική θέση εργασίας.
  6. Από τις πιο συνήθεις ερωτήσεις είναι να αναφέρετε κάποια προτερήματα και κάποια ελαττώματά σας. Να είστε προετοιμασμένοι.
  7. Να έχετε υπόψη σας πως δεν χρειάζεται όταν αναφέρετε κάποιο ελάττωμά σας να είναι κάτι που θα δημιουργήσει πραγματικά αρνητική εντύπωση.
  8. Αναζητήστε πληροφορίες για την εταιρία. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πού πηγαίνετε.
  9. Σκεφτείτε απαντήσεις για τις εξής ερωτήσεις: «πείτε μου για εσάς», «γιατί φύγατε από την προηγούμενη εργασία σας;», «γιατί αναζητάτε νέα δουλειά;», «γιατί πιστεύετε ότι θα πρέπει να προσληφθείτε σε αυτή τη θέση;», «τι μισθό περιμένετε;». Είναι συνήθεις ερωτήσεις και θα ήταν καλό να είστε προετοιμασμένοι.

Στο www.randstad.gr/blog μας μπορείτε να βρείτε συμβουλές για το κατάλληλο ντύσιμο για μία επιτυχημένη συνέντευξη εργασίας.