Πώς θα προετοιμαστείτε κατάλληλα και πώς θα πετύχετε στη συνέντευξη; Τι θα σας βοηθήσει να γίνετε η τελική επιλογή για εργασία στο IT; Στη συνέχεια, παρουσιάζονται πιθανές ερωτήσεις που σχετίζονται με:

  • Την επαγγελματική σας εξέλιξη

Ο κλάδος IT είναι ένας κλάδος με συνεχόμενη άνοδο. Χάρη στην ταχύτατη τεχνολογική ανάπτυξη, ολοένα νέες θέσεις εργασίας απαιτούνται για τον συγκεκριμένο κλάδο. Από την άλλη, οι εργαζόμενοι καλούνται να ανανεώνουν και να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους διαρκώς. Πιθανές ερωτήσεις, λοιπόν, σχετίζονται με τα κίνητρά σας για περαιτέρω εργασιακή εξέλιξη. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να σταματήσετε από την τωρινή σας θέση εργασίας, πιθανόν να κληθείτε να αναφέρετε τους λόγους. Επίσης, η ερώτηση  “πού βλέπετε τον εαυτό σας σε κάποια χρόνια;”  πιθανή.

  • Εξειδικευμένες ερωτήσεις σχετικά με τον κλάδο σας

Για να γίνετε ένας επιτυχημένος εργαζόμενος στον κλάδο των Πληροφοριακών Συστημάτων, απαιτείται να συμβαδίζετε με τις τελευταίες και πιο πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις. Είναι πολύ βασικό να είστε ενημερωμένος για τις τελευταίες τεχνολογίες  αλλά και να τις εφαρμόζετε στις καθημερινές σας εργασίες. Με αυτόν τον τρόπο, προβάλλετε τον επαγγελματισμό σας αλλά και το πάθος για την εργασία σας. Αν λοιπόν ερωτηθείτε κάτι σχετικό, φροντίστε να προβάλλετε πόσο up-to-date είστε και ξεχωρίστε ως ένας ιδανικός υποψήφιος.

  • Ερωτήσεις σχετικά με το εργασιακό περιβάλλον

Η εργασιακή εποχή εξελίσσεται, συνεπώς το εργασιακό περιβάλλον είναι κάτι που λαμβάνεται αρκετά υπόψη. Ίσως κληθείτε να απαντήσετε σε μία ερώτηση τέτοιου είδους, ποιο είναι δηλαδή το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον για εσάς. Άλλες σχετικές ερωτήσεις έχουν να κάνουν με project που θα επιθυμούσατε να αναλάβετε, όπως και το είδος της επιχείρησης που σας αρέσει να εργάζεστε. Κάποιοι υποψήφιοι προτιμούν το περιβάλλον μιας μεγάλης πολυεθνικής ή ευρωπαϊκής φήμης εταιρείας, ενώ άλλοι υποψήφιοι θεωρούν ότι αποδίδουν καλύτερα σε μια εταιρεία που δραστηριοποιείται τοπικά. Ό,τι κι αν προτιμάτε, φροντίστε να το παρουσιάσετε και να το αναπτύξετε με τεκμηριωμένα επιχειρήματα.

Άλλου είδους ερωτήσεις που ενέχεται να σας γίνουν έχουν να κάνουν με:

  • Περαιτέρω ανάλυση των δεξιοτήτων σας
  • Ικανότητες επίλυσης προβλημάτων
  • Ικανότητα εργασίας υπό πίεση και πόσο αποδοτικός μπορεί να είστε
  • Δυνατές επικοινωνιακές δεξιότητες, αφού πλέον το τμήμα IT σε μια εταιρεία, αλληλεπιδρά με όλα τα υπόλοιπα τμήματα της εταιρείας.

Εάν σας ενδιαφέρει η ανάπτυξη της καριέρας σας στον κλάδο του IT, συντάξτε ένα δομημένο βιογραφικό και ξεκινήστε τώρα την αναζήτηση εργασίας σε θέσεις IT.