Σήμερα είναι η στιγμή της πολυπόθητης συνέντευξης εργασίας για τη θέση απασχόλησης που αναζητούσατε; Είστε έτοιμος για τις δύσκολες ερωτήσεις, αλλά νιώθετε πως χρειάζεται κάτι ακόμα για να αυξήσετε τις πιθανότητες να θεωρηθείτε κατάλληλος υποψήφιος; Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να είστε πιο αποτελεσματικοί στην προσπάθειά σας να κερδίσετε τη συγκεκριμένη θέση εργασίας.

  • Χρησιμοποιείστε σωστά τη γλώσσα του σώματος. Η χειραψία, η επαφή με τα μάτια, οι εκφράσεις του προσώπου, οι κινήσεις του σώματος μπορούν να υποστηρίζουν αυτά που λέτε ή να έρχονται σε αντίθεση. Προσέξτε να είστε τόσο ήρεμοι όσο και σε εγρήγορση, προκειμένου να παρακολουθείτε σωστά και να μπορέσετε να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό.
  • Αντιγράψτε κάποιες από τις συμπεριφορές ή φράσεις του συνεντευκτή. Προσέξτε να μη γίνετε υπερβολικοί γιατί αυτό θα οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά. Στόχος είναι να σας θεωρήσει πιο οικείους του, όχι να νιώσει είτε πως τον ειρωνεύεστε είτε πως δεν έχετε δική σας προσωπικότητα.
  • Κάντε σωστές διευκρινιστικές ερωτήσεις. Εάν δεν καταλαβαίνετε κάτι που ρωτά ο συνεντευκτής, αφότου έχει ολοκληρώσει την ερώτησή του, καλύτερα να του ζητήσετε να σας εξηγήσει, παρά να απαντήσετε κάτι άσχετο από αυτό που ερωτηθήκατε. Αποφύγετε, βέβαια, να το κάνετε πάνω από δύο φορές γιατί έτσι πιθανόν να θεωρήσει ο συνεντευκτής πως δεν υπάρχει σημείο επικοινωνίας ή δεν προσέχετε όσο θα έπρεπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης για δουλειά.
  • Κάντε ανοιχτές ερωτήσεις ώστε να νιώθει ο συνεντευκτής ελεύθερος να εκφραστεί, αλλά και για να δείξετε διατεθειμένος να μάθετε πραγματικά για αυτό που ρωτάτε.

Να έχετε υπόψη σας πως σε μία συνέντευξη για απασχόληση ο συνεντευκτής δεν αξιολογεί απλά τις ικανότητές σας, αλλά και τις διαπροσωπικές σας δεξιότητές. Στηρίξτε, λοιπόν, την υποψηφιότητά σας για κάποια θέση εργασίας σφαιρικά.

Εάν δεν σας έχουν επιλέξει ακόμη σε κάποια θέση εργασίας μην ξεχάσετε να δείτε τις νέες αγγελίες που δημοσιεύονται σήμερα   .