Η διαδικασία αναζήτησης εργασίας μπορεί να γίνει ιδιαίτερα πολύπλοκη, ενώ για κάποιους μπορεί να διαρκέσει για μεγάλα διαστήματα. Αν βρίσκεστε στην κατηγορία των υποψηφίων τους οποίους έχουν καλέσει για συνέντευξη εργασίας τότε θα πρέπει να θυμάστε ότι ένα από τα στοιχεία, που μπορεί να καθορίσει την καταλληλότητα σας ως υποψήφιο, είναι να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Σίγουρα, όταν ψάχνουμε για δουλειά , είναι λογικό να έχουμε περισσότερο άγχος όταν μας καλέσουν για κάποια συνέντευξη εργασίας, μετά από αρκετό χρόνο που η αναζήτηση μας δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα. Δε θα πρέπει όμως να ξεχνάμε, ότι επειδή οι συνθήκες της αγοράς δεν είναι ίδιες με το παρελθόν, οι εργοδότες προσπαθούν να εντοπίσουν τους ικανότερους και καταλληλότερους υποψηφίους οι οποίοι θα είναι σε θέση να υλοποιήσουν τους εταιρικούς στόχους και προσθέσουν αξία με την εργασία τους.

Συνεπώς, μία στάση απόγνωσης, που υποδηλώνεται ενδεικτικά από την προσέλευση στο χώρο συνάντησης πολύ πριν την ώρα συνάντησης, τη μη τήρηση μίας άνετης στάσης σώματος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και την απαρίθμηση των προσωπικών δυσκολιών ως απάντηση στη ερώτηση γιατί να προτιμήσουν εμάς, δεν αποτελεί την ιδανική λύση.