Η διαδικασία αναζήτησης εργασίας δεν περιορίζεται μόνο στο να αναζητούμε θέσεις εργασίας και στο να στέλνουμε το βιογραφικό μας σε εταιρίες, αλλά αφορά και στην προετοιμασία μας για τη συνέντευξη, εφόσον κληθούμε. Ένα από τα στάδια αυτής της προετοιμασίας είναι η εύρεση απαντήσεων σε συγκριμένα ερωτήματα που πιθανόν να προκύψουν σε ένα interview. Πέραν αυτού, όμως, για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, θα πρέπει να αποφύγουμε και συγκεκριμένες απαντήσεις σε ερωτήσεις που κάθε άλλο παρά ως ιδανικό υποψήφιο θα μας αναδείξουν.

Παρακάτω παρατίθενται ενδεικτικά, κάποιες απαντήσεις σε ερωτήσεις που πρέπει να αποφεύγονται:

Γιατί να σας προσλάβουμε;

Απάντηση που δεν πρέπει να δώσουμε: γιατί χρειάζομαι απεγνωσμένα τη δουλειά , Σε αυτή την ερώτηση θα πρέπει να αναδείξουμε τον επαγγελματισμό μας και την προστιθέμενη αξία την οποία θα προσδώσουμε στην εταιρία με την εργασία μας.

Γιατί ψάχνετε για καινούρια δουλειά;

Απάντηση που δεν πρέπει να δώσουμε: να κακολογήσουμε το αφεντικό μας. Σε αυτήν την ερώτηση η καλύτερη απάντηση περιλαμβάνει τους στόχους μας για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας, την οποία διεκδικούμε. Τα αρνητικά σχόλια, όσο και να ισχύουν, σε σχέση με τον προηγούμενο χώρο εργασίας μας, δε θα οδηγήσουν στα επιθυμητά αποτελεσματα.

Γιατί έχετε κάνει τόσες αλλαγές στην καριέρα σας;

Απάντηση που δεν πρέπει να δώσουμε: «Γιατί καμία από αυτές δε μπορούσε να μου κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον, για μεγάλο διάστημα». Η απάντηση που ενδείκνυται σε αυτήν την ερώτηση είναι να δοθεί η έμφαση στην επιθυμία για τη συγκεκριμένη θέση.

Για να προετοιμαστείτε για την επόμενη συνέντευξη εργασίας επισκεφθείτε το www.randstad.gr/blog