Αν κατά την αναζήτηση εργασίας προκύψει συνέντευξη για εργασία τότε τι κάνουμε; Περιμένουμε το τελικό αποτέλεσμα (ακόμα και αν έχουμε λάβει πολύ θετικά μηνύματα για την έκβαση της συνέντευξης) από τον υπεύθυνο ανθρώπινου δυναμικού ή συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για την εύρεση εργασίας;

Η αναζήτηση εργασίας είναι μια δραστηριότητα που μέχρι την τελική της έκβαση μπορεί να περάσει από πολλές διακυμάνσεις. Για παράδειγμα μια εταιρία μπορεί να κάνει το πλάνο της για προσλήψεις σε προσωπικό για προσεχές διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι η τελική επιλογή προσωπικού μπορεί να λάβει αρκετό καιρό. Σε αυτό το διάστημα δεν θα  πρέπει να πρέπει να σταματάμε, αλλά να ενισχύουμε την δραστηριότητα μας ακλουθώντας το πλάνο που μας οδήγησε σε μια πρώτη θετική ανταπόκριση.

Γενικότερα, κατά την εύρεση εργασίας η προσπάθεια και η δραστηριότητα μας δεν θα πρέπει να επηρεάζεται από εντυπώσεις και υποσχέσεις, αλλά από σταθερές όπως είναι η προσφορά για εργασία που μπορεί να μας γίνει από ένα υποψήφιο εργοδότη. Μέχρι να προκύψει κάτι τέτοιο καλό είναι να συνεχίσουμε την δραστηριότητα μας.