Πως θα βρει κανείς τις θέσεις εργασίας για τις οποίες οι εργοδότες θα αναζητήσουν προσωπικό;

 

Εκτός από τις γνωστές επιλογές μέσα από το internet , τα παραδοσιακά μέσα (εφημερίδες, ειδικά ένθετα, περιοδικά κλπ), όπου οι εργοδότες δημοσιεύουν τις ανάγκες τους για ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και τους συμβούλους ανθρώπινου δυναμικού,  θα πρέπει σίγουρα να μπει σε εφαρμογή και η επιλογή της επαγγελματικής δικτύωσης.

 

Η επαγγελματική δικτύωση έχει να κάνει με την ενεργοποίηση των προσωπικών και επαγγελματικών επαφών με απώτερο σκοπό την επικοινωνία του επαγγελματικού μας προφίλ και της αναζήτησης μας για εργασίας.

 

Καθώς συχνά η εύρεση προσωπικού ξεκινάει από θέσεις εργασίας που πιθανόν να μην ανακοινωθούν στα διάφορα μέσα, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι η επαγγελματική δικτύωση μπορεί να αποτελέσει σημαντική βοήθεια στα να έρθει κάποιος με τα στελέχη που λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με τις προσλήψεις.

 

Η επαγγελματική δικτύωση μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με μια επαφή “πρόσωπο με πρόσωπο”  είτε και ηλεκτρονικά μέσα όπως για παράδειγμα το LinkedIn.

 

Ενημερωθείτε για τις θέσεις εργασίας και συνδεθείτε με τα στελέχη της Randstad στις σελίδες που έχουμε στα social media.