Σκοπός των υποψηφίων για εργασία είναι η αποστολή του βιογραφικού σε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα η καλύτερη πρακτική καθώς μπορεί να μην έχει τα αναμενόμενο αποτελέσματα.

Εφόσον εντοπίσουμε μια θέση εργασίας που μας ενδιαφέρει, το επόμενο βήμα που θα πρέπει να κάνουμε είναι η προσεκτική μελέτη στις απαιτήσεις και τα απαραίτητα προσόντα. Αν πληρούμε τις απαιτήσεις που αναγράφονται και αντίστοιχα στο βιογραφικό μας έχουμε καταγράψει τα συγκεκριμένα στοιχεία, τότε είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε την αίτηση μας.

Αν δεν πληρούμε τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται από τον εργοδότη, αλλά παρ’ όλα αυτά μας ενδιαφέρει μια συγκριμένη εταιρία, τότε με την βοήθεια της μιας συνοδευτικής  επιστολής είναι προτιμότερο να κάνουμε αποστολή του βιογραφικού χωρίς να ανταποκρινόμαστε σε κάποια δημοσιευμένη αγγελία.

Η μαζική αποστολή βιογραφικών εγκυμονεί κινδύνους στην περίπτωση που στέλνουμε το βιογραφικό μας σε θέσεις εργασίας που είναι εκτός των δυνατοτήτων μας ή χρησιμοποιούμε σε όλες τις περιπτώσεις το ίδιο γενικό βιογραφικό.

Τέλος, σημαντική προσοχή θα πρέπει επίσης να δείνετε στους εργοδότες που έχετε στείλει ήδη το βιογραφικό σας. Αν η επικοινωνία που είχατε είναι πρόσφατη και δεν έχετε καταγράψει με κάποιο τρόπο αυτή την δραστηριότητα σας, τότε ίσως να δείξετε ότι δεν είστε οργανωμένοι, άλλα και ότι έχετε φτάσει σε απόγνωση.