Θέλετε να βρείτε ποια είναι η ιδανική καριέρα για εσάς; Δε θα σας δώσουμε εμείς την απάντηση γιατί εσείς το γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα! Απλά θα σας βοηθήσουμε να την αναζητήσετε με τον σωστό τρόπο. Αυτό που χρειάζεται για να βρείτε την εργασία που σας ταιριάζει, είναι να απαντήσετε ειλικρινά στις 3 επόμενες ερωτήσεις:

  1. Ποια ακριβώς είναι τα δυνατά σας σημεία; Σε ποια πράγματα τα καταφέρνετε καλά; Μην ψάχνετε να βρείτε υπερβολικά αξιομνημόνευτες καταστάσεις. Μικρά στοιχεία στην καθημερινότητα που σας βοηθούν να φέρετε εις πέρας καθημερινές δραστηριότητες, ή για τα οποία έχετε ακούσει κάποιον έπαινο, αρκούν για να ξεκινήσετε. Και σιγά-σιγά θα καταφέρετε να προσδιορίσετε κι άλλα.
  2. Τι σας αρέσει να κάνετε; Με τι διασκεδάζετε να ασχολείστε; Μην κάνετε απλά μια λίστα. Θυμηθείτε πώς είναι όταν ασχολείστε με αυτό και πώς νιώθετε. Συμπεριλάβετε κάποιες λεπτομέρειες εάν σας βοηθάει περισσότερο.
  3. Σκεφτείτε καριέρες που θα μπορούσαν να συνδυάζονται με τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντά σας. Αν σας δυσκολεύει να το κάνετε ταυτόχρονα και για τα δύο, σκεφτείτε ξεχωριστά καριέρες που σχετίζονται με τα δυνατά σας σημεία και καριέρες που σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά σας.

Προσπαθήστε να αφιερώσετε ουσιαστικό χρόνο στον εαυτό σας για να σκεφτείτε σχετικά με την καριέρα σας. Είναι ιδιαίτερης σημασίας να κάνετε κάτι που σας ευχαριστεί και με το οποίο χαίρεστε να ασχολείστε προκειμένου να επιτύχετε στη δουλειά σας και να νιώθετε ικανοποιημένος.

Πληροφορίες για την εργασία και την καριέρα στο www.randstad.gr/blog