Οι πωλήσεις είναι ένας κλάδος που απασχολεί πολλούς εργαζομένους και, σύμφωνα με τις τάσεις στην αγορά εργασίας, αναμένεται να σημειώσει περαιτέρω αύξηση.

 

Ένα άτομο που εργάζεται στις πωλήσεις γνωρίζει καλά σε ποια σημεία πρέπει να δώσει έμφαση, ποια να αποφύγει και πώς να καταφέρει να πείσει το άτομο που έχει απέναντί του ότι αυτό που του προωθεί είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια ακόμη tips ικανά να βελτιώσουν τη διαδικασία των πωλήσεων και να αναδειχθείτε σε ξεχωριστό επαγγελματία του κλάδου.

 

  • Χαμογελάστε

 

Το χαμόγελο είναι ένα πολύ βασικό στοιχείο στις διαπροσωπικές επαφές. Ωστόσο, η εργασία στον κλάδο των πωλήσεων απαιτεί λίγο περισσότερη προσοχή στην εμφάνισή σας και στον τρόπο που προωθείτε το προϊόν ή την υπηρεσία. Εξάλλου, το χαμόγελο κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης είναι κάτι που, αφενός δίνει αυτοπεποίθηση σε εσάς αλλά ταυτόχρονα επιτρέπει και στον συνομιλητή σας να νιώσει πιο άνετα και να σας εμπιστευτεί.

 

  • Διατηρήστε τη στάση του σώματός σας

 

Η σωστή στάση του σώματος επιτρέπει σε έναν πωλητή να επικεντρωθεί περισσότερο στο προϊόν ή την υπηρεσία που στοχεύει να πουλήσει. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, διατηρήστε την οπτική επαφή και, καλύτερα, να παραμείνετε στη θέση σας. Οι πολλές σωματικές κινήσεις ίσως αποπροσανατολίσουν τον πελάτη σας και πιθανόν να μην οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

  • Επικοινωνήστε αποτελεσματικά

 

Η σωστή επικοινωνία προσδίδει εμπιστοσύνη, αυτοπεποίθηση και κύρος. Συνεπώς, φροντίστε να έχετε οργανώσει σωστά τη στρατηγική σας. Προετοιμάστε την κατάλληλη προώθηση του προϊόντος ή της υπηρεσίας και προσπαθήστε να προβάλλετε τις εταιρικές σας αξίες και πώς εσείς τις πρεσβεύετε, ώστε να δημιουργηθεί ένα καλό και έμπιστο κλίμα.

 

  • Στοχεύστε σωστά

 

Για ένα επιθυμητό αποτέλεσμα στις πωλήσεις, φροντίστε να έχετε κάνει ενδελεχή έρευνα των εταιρειών που στοχεύετε ώστε να είστε πλήρως ενημερωμένος για τις υπηρεσίες τους αλλά και τις ενδεχόμενες ανάγκες τους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες στον κλάδο των πωλήσεων μπορείτε να επισκεφθείτε το blog μας όπου θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τη σύνταξη του βιογραφικού αλλά και για τη συνέντευξη εργασίας. Μπείτε τώρα στο site της Randstad και δείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στις πωλήσεις!