Όταν ξεκινάμε να βρούμε εργασία συνήθως κάνουμε αναζήτηση εργασίας μέσα από αγγελίες που δημοσιεύονται και επιλέγουμε εκείνες που είναι  σχετικές με τα προσόντα μας και τις ικανότητες μας για να στείλουμε το βιογραφικό μας. Ποία είναι όμως η πιο κατάλληλη εργασία για εμάς;

Από τις περιγραφές που δημοσιεύονται στις θέσεις εργασίας μπορούμε να λάβουμε αρκετές πληροφορίες σχετικά με τις αρμοδιότητες , τις απαιτήσεις σε ξένες γλώσσες,  τα προγράμματα του υπολογιστή ή αν πρόκειται για μόνιμη απασχόληση ή προσωρινή απασχόληση .

Πιθανόν όμως πριν λάβουμε την απόφαση για να καταχωρήσουμε το βιογραφικό μας θα πρέπει να λάβουμε και άλλους παράγοντας υπόψη μας όπως οι αξίες της εταιρίας ή η κουλτούρα της. Σε αρκετές περιπτώσεις υποψήφιοι που προσλαμβάνονται σε μία θέση εργασίας διαπιστώνουν σύντομα ότι το περιβάλλον εργασίας που έχουν επιλέξει δεν ταιριάζει με την κουλτούρα τους και τις αξίες τους με αποτέλεσμα να οδηγούνται σύντομα και πάλι στην αναζήτηση εργασίας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως οι πληροφορίες που μας χρειάζονται είναι διαθέσιμες και μπορείς κανείς εύκολα με μία αναζήτηση στο internet να βρει ότι χρειάζεται για να λάβει την απόφαση του.