Νιώθετε ότι ήρθε η ώρα για μια μεγάλη αλλαγή το 2017; Η αλλαγή καριέρας μπορεί να είναι μια δύσκολη διαδικασία και είναι εξαιρετικά δύσκολο να γνωρίζετε από πού να αρχίσετε. Ευτυχώς, υπάρχουν διαθέσιμα μέσα εκεί έξω. Δείτε τα παρακάτω τρία χρήσιμα βήματα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την αναζήτησή σας εντελώς διαχειρίσιμη:

  • κάντε την έρευνά σας

Είτε έχετε μια γενική ιδέα για το τι αλλαγή θέλετε να κάνετε στην καριέρα σας ή απλά ξέρετε ότι θέλετε μια αλλαγή, αλλά δεν έχετε ιδέα προς ποια κατεύθυνση να πάτε, οι ιστοσελίδες εύρεσης εργασίας ή οι ομάδες σε επαγγελματικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μια καλή πρώτη στάση στο ταξίδι σας. Περάστε μερικές ώρες βλέποντας θέσεις εργασίας σε τομείς εργασίας που σας ενδιαφέρουν. Όχι μόνο θα ανακαλύψετε τι αποδοχές δίνουν και πού βρίσκονται αλλά και ποιοι τομείς έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση. Μην ξεχάσετε να ερευνήσετε τι σημαίνει να εργάζεστε για κάποια συγκεκριμένη εταιρεία. Ποια είναι η κουλτούρα; Οι υπάλληλοί της απολαμβάνουν να εργάζονται εκεί; Φυσικά, δε θέλετε να αμελήσετε να ελέγξετε και πού οδηγεί αυτή η καριέρα στο μέλλον. Υπάρχει χώρος για εξέλιξη μέσα από την καριέρα αυτή; Ποια είναι η τελική θέση ή στόχος που θέλετε να θέσετε;

  • αποκτήστε διασυνδέσεις

Ίσως γνωρίζετε ήδη κάποιον που εργάζεται στον τομέα που σας ενδιαφέρει - ξεκινήστε μία επαφή μαζί του. Μιλήστε με φίλους ή συναδέλφους που θα μπορούσαν να έχουν κάποια σχέση (ακόμη και αν δεν είναι ακριβώς η καριέρα που επιθυμείτε) με τον τομέα εργασίας στον οποίο ψάχνετε να μετακινηθείτε. Δεν χρειάζεται να είναι απόλυτα αυτό που θέλετε, αλλά ίσως μπορούν να σας συστήσουν σε κάποιον που είναι.

Βρείτε ένα μέντορα. Υπάρχουν μέσα για να συνδεθείτε με μέντορες σε συγκεκριμένους τομείς καριέρας. Αναζήτηστε επαφές στα κοινωνικά δίκτυα για groups με μέλη από συγκεκριμένους κλάδους και συμμετέχετε στις συζητήσεις. Αποκτήστε μια πρώτη ξεκάθαρη εικόνα του πώς πραγματικά είναι να ασκείς το συγκεκριμένο επάγγελμα, έτσι ώστε να ξέρετε με τι θα ασχοληθείτε.

  • μελετήστε

Αν έχετε εντοπίσει μία νέα επιλογή καριέρας που θέλετε να ακολουθήσετε, ξεκινήστε να μαθαίνετε όλα όσα μπορείτε για αυτό το νέο χώρο. Υπάρχουν νέα προσόντα και πιστοποιήσεις που μπορεί να χρειαστεί να αποκτήσετε; Θα χρειαστεί προετοιμασία και διάβασμα για κάποιο χρονικό διάστημα; Υπάρχει κάποιος οδηγός που μπορείτε να μελετήσετε μόνοι σας πριν την υποβολή αίτησης για αγγελίες εργασίας; Γίνετε ένας ερασιτέχνης εμπειρογνώμονας σε ένα νέο τομέα καριέρας, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς το είδος της εργασίας που θα κάνετε στο μέλλον. Πάρτε μια γεύση για τα καθημερινά σας καθήκοντα ώστε να δείτε αν αυτό είναι κάτι που σας ενδιαφέρει. Εάν έχετε συνειδητοποιήσει ότι δεν σας ταιριάζει, δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορείτε απλά να ξεκινήσετε την έρευνά σας και πάλι σε έναν άλλο τομέα, έχοντας χάσει μόνο λίγο χρόνο και προσπάθεια.