Ένα κοινό που έχουν οι περισσότεροι μη αποτελεσματικοί manager είναι ότι δεν έχουν συνείδηση του γεγονότος αυτού. Και ακόμη και αν το γνωρίζουν σε κάποιο βαθμό, δεν είναι διατεθειμένοι να το παραδεχθούν παρά μόνο στον εαυτό τους.

Αρκετοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα στην καθημερινότητα τους είναι πιθανόν να πάσχουν από ένα είδος «μυωπίας», το οποίο στην περίπτωση ενός manager μπορεί να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα τόσο για την καριέρα, όσο και για την εργασία του γενικότερα.

Αν λοιπόν είστε πεπεισμένοι ότι είστε ένας εξαιρετικά αποδοτικός manager, σας παρουσιάζουμε 7 σημάδια που ίσως δείχνουν το αντίθετο.

1. Η ομάδα σας δεν είναι αποδοτική. Αν ένας manager δεν είναι αποτελεσματικός αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο και στην ομάδα που διευθύνει.

2. Υπάρχει ένταση ανάμεσα σε εσάς και τον προϊστάμενό σας. Αν ο δικός σας προϊστάμενος έχει παράπονα από εσάς, θα πρέπει να αναζητήσετε τα σημεία στα οποία ίσως έχει δίκιο.

3. Οι υφιστάμενοί σας αποστασιοποιούνται από εσάς. Εάν οι φίλοι και συνεργάτες σας απομακρύνονται από εσάς, αυτό είναι ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά.

4. Συμπεριφέρεστε περισσότερο άσχημα από ότι συνήθως. Ίσως αρνείστε συνειδητά ότι δεν είστε αποτελεσματικός manager, η αίσθηση όμως ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά σας προκαλεί άγχος και ανησυχία. Κάτι που βγαίνει στην συμπεριφορά σας προς τους άλλους.

5. Η λήψη αποφάσεων υπόκειται σε συμβιβασμούς. Ένα από τα πιο προφανή σημάδια του αναποτελεσματικού management, είναι η αναποτελεσματική λήψη αποφάσεων. Κάτι που φαίνεται άμεσα και στα αποτελέσματα.

6. Οι προσωπικές σας σχέσεις είναι δυσλειτουργικές . Οι δυσλειτουργικοί manager είναι επίσης και δυσλειτουργικά άτομα σε προσωπικό επίπεδο.

7. Οι εργαζόμενοι σας είναι δυστυχισμένοι. Αν οι υφιστάμενοί σας σταματούν να μιλούν και δείχνουν ένοχοι όταν εμφανίζεστε ή αν δεν απευθύνονται σε εσάς για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν, τότε δεν τους παρέχετε ένα υποστηρικτικό και ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον.