Όταν ένας εργοδότης έχει μπροστά του δύο εξίσου καλούς ως προς τα προσόντα υποψήφιους, ένα στοιχείο που μπορεί να τον βοηθήσει να αποφασίσει ποιον θα επιλέξει, είναι ο ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον που μπορεί να δείξει ο υποψήφιος για τη θέση εργασίας και την εταιρία.

Το πόσο, λοιπόν, έχετε μελετήσει την εταιρία στην οποία στείλατε την αίτησή σας και τη θέση εργασίας για την οποία δηλώσατε το ενδιαφέρον σας, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο να είστε ένα βήμα πιο κοντά στο να θεωρηθείτε ο κατάλληλος υποψήφιος. Και επειδή μπορεί αρκετοί υποψήφιοι να έχουν κάνει μία σχετική έρευνα, αυτοί που έχουν κατανοήσει καλύτερα και μπορούν να αποδείξουν τις γνώσεις τους, θα έχουν το προβάδισμα.

Ο πιο εύκολος τρόπος να μάθετε για μια εταιρία είναι μέσω του site της. Αν, όμως, θέλετε να κάνετε σφαιρικότερες τις γνώσεις σας θα πρέπει να αναζητήσετε πληροφορίες για αυτή γενικότερα στο διαδίκτυο, σε κάποιο αξιόπιστο επαγγελματικό forum, από γνωστούς σας που τη γνωρίζουν, κλπ. Μπορείτε, επίσης, να πάτε ένα βήμα πιο πέρα ρίχνοντας μια ματιά στους ανταγωνιστές της, προκειμένου να έχετε μια ιδέα για το πού υστερούν και πού προηγούνται.

Μην ξεχνάτε πως όσο καλύτερα προετοιμάζεστε και όσο περισσότερο επενδύετε σε μια θέση εργασίας, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να την κερδίσετε!

Διαβάστε περισσότερα για την προετοιμασία για την συνέντευξη εργασίας στο www.randstad.gr/blog