Οι πωλήσεις είναι πολυσύνθετες και πολλές φορές απρόβλεπτες, συνεπώς τα λάθη στον κλάδο είναι πολύ πιθανό να γίνουν.

Ένα άτομο που ενδιαφέρεται να ξεκινήσει, ή κάνει ήδη καριέρα στον τομέα των πωλήσεων (hyperlink με το άρθρο μου “καριέρα στον τομέα των πωλήσεων”) ενδέχεται να συναντήσει εύκολες ή δύσκολες καταστάσεις. Ποια είναι τα σημεία που γίνονται λάθη στις πωλήσεις; Πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το κάθε πρόβλημα;

  •         Δεν “ακούνε” τις ανάγκες του πελάτη

Οι πωλητές στην προσπάθειά τους να πείσουν τον πελάτη ότι το συγκεκριμένο προϊόν ή υπηρεσία είναι κατάλληλα γι αυτούς, δεν αντιλαμβάνονται τις ουσιαστικές ανάγκες του ατόμου που έχουν απέναντί τους.  Για μια πετυχημένη καριέρα στις πωλήσεις προσπαθήστε να κατανοήσετε αυτά που χρειάζονται. Συνεπώς, θα μπορέσετε να ανταποκριθείτε επιτυχώς στις ανάγκες τους.

  •         Ασκείται πίεση

Αν ένα άτομο αποφασίσει να ξεκινήσει εργασία στον τομέα των πωλήσεων πρέπει να γνωρίζει τα βασικά χαρακτηριστικά του προϊόντος ή της υπηρεσίας που πρέπει να γνωστοποιήσει στον πελάτη προκειμένου να επιτευχθεί το σωστό αποτέλεσμα. Φροντίστε να παρουσιάζετε τα απαραίτητα στοιχεία σύντομα αλλά περιεκτικά και προσπαθήστε να τον προσανατολίσετε στη σωστή επιλογή.

  •         Δεν προσέχουν τη λεπτομέρεια

Όπως αναφέρθηκε στην αρχή ο κλάδος των πωλήσεων κρύβει εκπλήξεις και προκλήσεις. Συνεπώς πολλές φορές η παράλειψη αναφοράς μιας λεπτομέρειας μπορεί να αποπροσανατολίσει τον πελάτη και η πώληση να μην επιτευχθεί. Η έμφαση και προσοχή στη λεπτομέρεια, είναι κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να γνωρίζει ένα άτομο για εργασία στις πωλήσεις.

  •         Παραλείπουν τα follow-ups

Στην επικοινωνία ενός πωλητή με έναν πελάτη η πώληση δεν είναι δεδομένη. Ωστόσο, πολλές φορές οι πωλητές παραλείπουν να επιστρέψουν σε παλιές γνωριμίες ώστε να εντοπίσουν τυχόν ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί. Προσπαθήστε να μη χάνετε επικοινωνία με πελάτες και αν όντως έχετε καιρό να επικοινωνήσετε, βρείτε μια αφορμή, όπως την ονομαστική του γιορτή για να έρθετε πάλι σε επικοινωνία.

  •         Άλλο ένα στοιχείο που μερικές φορές γίνεται και είναι λάθος είναι η επανάπαυση. Ακόμη και αν οι πωλήσεις σας είναι στην καλύτερή τους φάση, δεν πρέπει ποτέ να σταματάτε να εξελίσσετε το επάγγελμά σας.

Ξεκινήστε τώρα την αναζήτηση εργασίας στον κλάδο των πωλήσεων και γίνετε ένας επιτυχημένος επαγγελματίας πωλητής.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!