Ένα από τα βασικότερα συστατικά της επιτυχημένης καριέρας είναι να έχετε πάθος για το αντικείμενο σας, όποιο κι αν είναι αυτό. Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές στην καριέρα σας όπου συνειδητοποιείτε ότι ήρθε η στιγμή να βρεθείτε μπροστά σε νέες προκλήσεις. Σας παραθέτουμε 10 σημάδια που υποδηλώνουν ότι ήρθε η στιγμή να απασχοληθείτε σε μια νέα εταιρεία. Δεδομένου ότι στην εργασία μας περνάμε το μεγαλύτερο μέρος του ποιοτικού χρόνου, είναι εξαιρετικά σημαντικό να βρίσκεστε σε μια εταιρεία η οποία σας προσφέρει κίνητρα, προκλήσεις και όλα τα απαιτούμενα για την εξέλιξη της καριέρας σας. Και επειδή η αλλαγή εταιρείας και εργασιακού περιβάλλοντος δεν είναι πάντοτε εύκολη, σας παραθέτουμε κάποια σημάδια που μπορούν να διευκολύνουν την απόφαση σας.  

  • Δεν υπάρχει χώρος για την εξέλιξη σας

  Αν βρίσκεστε σε μια εταιρεία μέσα στην οποία δεν απολαμβάνετε όσα προνόμια θα επιθυμούσατε ίσως είναι η στιγμή να κοιτάξετε ένα καινούριο εργασιακό περιβάλλον. Με τον όρο προνόμια δεν εννοούμε μόνο χρηματική αμοιβή. Σίγουρα ο μισθός είναι καθοριστικής σημασίας, ωστόσο η ευελιξία στην εργασία, η δυνατότητα ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, η δυνατότητα για εκπαιδεύσεις και σεμινάρια, ακόμα και τα holiday meals μπορούν να σας δώσουν ενέργεια και όρεξη για να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις της καριέρας σας.    

  • Δεν σας παρέχεται επαγγελματική αναγνώριση

  Σίγουρα η προαγωγή είναι ζωτικής σημασίας για την καριέρα σας. Μάλιστα, σε προηγούμενο άρθρο της Randstad έχουμε αναφερθεί διεξοδικά για το πώς να πετύχετε την προαγωγή που επιθυμείτε. Ωστόσο, μπορείτε να βιώσετε την αναγνώριση στην εργασία σας με ένα bonus ή και με θετικό feedback. Η σημασία του feedback είναι εξαιρετικά σημαντική για την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη σας αλλά και της ομάδας σας. Σε περίπτωση που το έχετε ζητήσει και δεν σας το έχουν δώσει τότε θα πρέπει να επανεξετάσετε το κατά πόσο η εταιρεία στην οποία εργάζεστε επενδύει πραγματικά σε εσάς.  

  • Δεν βρίσκεστε στο κέντρο των εξελίξεων

  Είστε ο τελευταίος υπάλληλος που μαθαίνει τα νέα της εταιρείας; Εργάζεστε τουλάχιστον δυο χρόνια στην εταιρεία και παρόλα αυτά δε συμμετέχετε σε κανένα meeting και η γνώση σας για τα projects και τα νέα της εταιρείας είναι περιορισμένη; Πιθανόν θα πρέπει να αναζητήσετε μια νέα  εταιρεία στην οποία να διοχετεύσετε όλη την ενέργεια και τη δημιουργικότητα σας για να εξελίξετε περισσότερο την καριέρα σας.  

  • Έχετε περισσότερες γνώσεις από τον προϊστάμενο σας

  Είστε περισσότερο καταρτισμένοι από τον προϊστάμενο σας ή φροντίζετε να επιμορφώνεστε συνεχώς για τον επαγγελματικό κλάδο σας; Σε περίπτωση που είστε ο μόνος που διατηρεί το αρχικό πάθος του για το όραμα της εταιρείας και τους επαγγελματικούς στόχους, μάλλον ήρθε η ώρα να συνεχίσετε την καριέρα σας σε ένα νέο περιβάλλον.  

  • Η επικοινωνία σας με τον manager σας είναι προβληματική

  Η σωστή επικοινωνία και η ενεργητική ακρόαση μεταξύ ενός υπαλλήλου και του manager του είναι βασική προϋπόθεση για την παραγωγικότητα του. Η γενική παραδοχή στον εργασιακό χώρο απαιτεί καλή πίστη και από τις δυο πλευρές. Θα πρέπει να καθορίζετε τα επαγγελματικά σας βήματα με το σκεπτικό ότι η κριτική που λαμβάνετε από τον προϊστάμενο της γίνεται με καλές προθέσεις. Αν έχετε στοιχεία για το αντίθετο μελετήστε τις νέες αγγελίες εργασίας και επιδιώξτε να συνεργαστείτε με έναν manager- μέντορα ο οποίος θα μπορέσει να σας καθοδηγήσει και να σας βγάλει τον καλύτερο εαυτό.  

  • Δεν έχετε καμία διάθεση να πάτε στην εργασία σας

  Αν η Δευτέρα έχει γίνει η χειρότερη ημέρα της εβδομάδας και νιώθετε πίεση ακόμα και για την πιο απλή και εύκολη αρμοδιότητα που έχετε αυτό μπορεί να είναι το καμπανάκι για την πολυπόθητη αλλαγή στην καριέρα σας. Αναζητάτε έμπνευση για το επόμενο επαγγελματικό σας βήμα; Στο site μας, το blog, το Facebook αλλά και το Instagram σας παρέχουμε χρήσιμο υλικό καθώς και ανανεωμένες αγγελίες εργασίας!  

  • Έχετε χάσει το πάθος για το αντικείμενο σας

  Πολλές φορές τα καθημερινά καθήκοντα στην εργασία ίσως φαίνονται ανιαρά και τα εκτελούμε αναγκαστικά. Εάν νιώθετε ότι βρίσκεστε σε αυτή την κατάσταση, μπορείτε να ζητήσετε να σας ανατεθεί ένα νέο project ή κάποια διαφορετική αρμοδιότητα από αυτές που έχετε. Ίσως αυτό σας δώσει ένα κίνητρο για να δείτε την εργασία σας από άλλη οπτική και να βελτιώσει τη διάθεσή σας. Διαφορετικά, εάν ακόμη νιώθετε ότι είστε στάσιμος και δεν σας ενεργοποιεί τίποτα, ίσως θα πρέπει να προχωρήσετε σε αναζήτηση εργασίας και να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και σας ολοκληρώνει.  

  • Επηρεάζεται η ευεξία σας

  Όταν βιώνετε καθημερινό stress σε επίπεδα ικανά να επηρεάσουν την ευεξία σας είναι απαραίτητο να σκεφτείτε ξανά αν αυτή η καριέρα που χτίζετε προάγει την εργασιακή σας ευτυχία. Πονοκέφαλοι, διαταραχές διάθεσης και ύπνου είναι συμπτώματα σοβαρά που αξίζουν την προσοχή σας και είναι κρίσιμης σημασίας να τα λύσετε.  

  • Η προσωπική σας ζωή έχει αρχίσει να γίνεται προβληματική

  Όπως ακριβώς αναφέραμε και για την υγεία σας, αν εργάζεστε τόσες ώρες την ημέρα που δεν σας επιτρέπουν να ζήσετε ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα σας άτομα ή να αφιερώσετε στιγμές στην προσωπική σας ζωή και τα δικά σας ενδιαφέροντα μάλλον πρέπει να διεκδικήσετε κάτι νέο.   Στη Randstad διαμορφώνουμε τον κόσμο της εργασίας και μπορείτε να μελετήσετε όλες τις νέες ανανεωμένες αγγελίες εργασίας που αναρτούμε καθημερινά. Βρείτε αυτή που σας ταιριάζει, κάντε την αίτηση σας και καλή επιτυχία!