Με την βοήθεια της τεχνολογίας ένας εργαζόμενος πλέον, έχει την δυνατότητα να βρει χιλιάδες πληροφορίες και συμβουλές για να αναπτύξει, να βελτιώσει την καριέρα του αλλά και να βρει λύσεις σε θέματα που τον απασχολούν. Παρά το γεγονός ότι η διοχέτευση των πληροφοριών είναι πλέον πολύ πιο εύκολη, κάποιοι εργαζόμενοι επιλέγουν να αγνοούν τα διαθέσιμα εργαλεία και παραμένουν στο ίδιο επίπεδο γιατί φοβούνται για τις συνέπειες που θα προκύψουν . Έτσι, κάποιοι θα πρέπει να αντιληφθούν ότι το γεγονός ότι η καριέρα τους δεν αναπτύσσετε δεν είναι επειδή φταίει ο προϊστάμενος τους η το περιβάλλον εργασία τους, αλλά ε[ειδή δεν αντιμετωπίζουν καταστάσεις όπως:

Αργοπορία στην εργασία: Παρά το γεγονός ότι σε κάποιους τομείς απασχόλησης το ωράριο έχει γίνει ευέλικτο, αυτό δεν σημαίνει ότι ο προϊστάμενος θα είναι ευχαριστημένος αν αργοπορούμε σε καθημερινή βάση. Το να μην σεβόμαστε τον προϊστάμενο μας και τους συναδέλφους μας πιθανόν να μην λειτουργήσει θετικά για εμάς αν κάποτε αποφασιστεί να γίνει μείωση προσωπικού.

Αναβλητικότητα: Το να αναβάλετε να ολοκληρώσετε τις αρμοδιότητες που σας αναθέτουν θα έχει ως μοναδικό αποτέλεσμα οι συνάδελφοι σας να μην σας εμπιστεύονται και σταδιακά να μην ζητάνε να συμμετέχετε στα projects που προκύπτουν .

Επαγγελματισμός: Αν στην καθημερινότητα σας στην εργασία δεν υπάρχει επαγγελματισμός και ωριμότητα στην επικοινωνία σας η στην εμφάνιση σας κινδυνεύετε να χάσετε την ευκαιρία να σας δοθεί η δυνατότητα να εκπροσωπήσετε την εταιρεία σας σε ένα σημαντικό πελάτη ή σε μια επαγγελματική εκδήλωση .

Κακή συμπεριφορά: Η διαρκής κακή συμπεριφορά δεν ωφελεί την αρμονική μας σχέση με τους συναδέλφους μας αλλά και την ομαδική λειτουργία. Η συμπεριφορά μας στην δουλειά πρέπει να τηρεί κάποιες βασικές αρχές για να μην προκαλούμε αντίστοιχη ή χειρότερη συμπεριφορά από τους συναδέλφους μας. Κάτι το οποίο δεν θα ωφελήσει κανένα.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καταστρέψουμε την καριέρα μας. Αν όμως ένα από τα παραπάνω προβλήματα επηρεάζει την παρουσία μας σε ένα οργανισμό ίσως ήρθε η στιγμή να αναζητήσουμε βοήθεια.