Τα πλεονεκτήματα σε κάθε μορφή απασχόλησης είναι δελεαστικά. Το θέμα είναι πού θα ήθελε κανείς να δώσει περισσότερο βάρος.

Στην πλήρη απασχόληση ο εργαζόμενος δουλεύει 8 ώρες σε μία επιχείρηση, ενώ στην ημιαπασχόληση δουλεύει 4 ή συχνά 6 ώρες την ημέρα, ή 3 ημέρες την εβδομάδα για 8 ώρες. Ο μισθός του πλήρως απασχολούμενου, επομένως, είναι συγκριτικά υψηλότερος σε σχέση με του ημιαπασχολούμενου. Όσον αφορά την εμπειρία, σε ιδανικές συνθήκες, ο εργαζόμενος σε πλήρη απασχόληση έχει την δυνατότητα απασχολούμενους ειδικευθεί καλύτερα σε συντομότερο χρονικό διάστημα από ό,τι ο εργαζόμενος σε ημιαπασχόληση. Ο δεύτερος, όμως, έχει περισσότερη ελευθερία χρόνου, κατά τον οποίο μπορεί να επιλέξει να εργαστεί σε μία δεύτερη θέση εργασίας, επίσης ως ημιαπασχολούμενος, ή να ασχολείται παράλληλα με κάτι εξίσου απαιτητικό όπως οι σπουδές η ανάπτυξη των επαγγελματικών του δεξιοτήτων.

Συνήθως, λοιπόν, την ημιαπασχόληση προτιμούν οι φοιτητές και οι μητέρες, για αυτήν ακριβώς τη μεγαλύτερη ελευθερία χρόνου που προσφέρει. Αντίθετα, προκειμένου κάποιος να κάνει καριέρα σε κάποιο αντικείμενο, μάλλον θα επιλέξει την πλήρη απασχόληση. Τίποτα δεν τον εμποδίζει, όμως, να ξεκινήσει από την μερική  απασχόληση.

 

Ετοιμάστε το βιογραφικό σας και καταχωρήστε στo Randstad Hellas για να είναι διαθέσιμος στις επόμενες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες απασχόλησης.

 

Αν αναζητάτε προσωπικό για μερική απασχόληση οι σύμβουλοι hr στο τμήμα Staffing που μπορούν να σας δώσουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.