Τα πανεπιστήμια, κολλέγια,  οι σύλλογοι αποφοίτων, τα γραφεία διασύνδεσης αλλά και οι εταιρίες που ασχολούνται με τον τομέα της εργασίας διοργανώνουν σε τακτά διαστήματα ημέρες καριέρας για τους υποψηφίους για εργασία αλλά και για όσους  βρίσκονται στην εύρεση εργασίας.

Στις ημέρες καριέρας οι διοργανωτές προσκαλούν εργοδότες και εταιρείες που ασχολούνται με την εύρεση και αξιολόγηση προσωπικού, για να  παρουσιάσουν τις νέες θέσεις εργασίας  που χειρίζονται  αλλά και την δραστηριότητα τους ως εργοδότες .

Οι ημέρες καριέρας είναι μια καλή ευκαιρία για να έρθετε σε επαφή με υποψήφιους εργοδότες, να μάθετε για την δραστηριότητα τους, για το περιβάλλον εργασίας τους, τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας και τις προοπτικές ανάπτυξης.

Αν λοιπόν είστε νέος υποψήφιος για εργασία ή στέλεχος με κάποια εμπειρία, οι ημέρες καριέρας είναι μια καλή ευκαιρία για να έρθετε σε άμεση επαφή με εργοδότες. Επομένως, θα χρειαστεί να διαχειριστείτε μια τέτοια περίπτωση με επαγγελματισμό σαν να ετοιμαζόσασταν για μια συνέντευξη εργασίας.

Εκτυπώστε το βιογραφικό σας, ντυθείτε επαγγελματικά (smart casual) και προσεγγίστε τους εργοδότες. Ακόμα και αν είναι κάποια εταιρεία που δεν την γνωρίζεται μην διστάσετε να έθετε σε επαφή καθώς θα έχετε την ευκαιρία να μιλήσετε με στελέχη του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού, με υπευθύνους τμημάτων ή και συμβούλους hr στην περίπτωση που πρόκειται για με εταιρία που παρέχει υπηρεσίες  ανθρώπινου δυναμικού.

Σε αρκετές περιπτώσεις μετά από μια συνάντηση με ένα υποψήφιο για εργασία αρκετοί εργοδότες προχωρούν σε συνεντεύξεις ακόμα και σε προσλήψεις καθώς η παρουσία τους σε μια τα τέτοια περίπτωση οφείλετε σε πραγματικές ανάγκες για νέο προσωπικό. Οπότε μην χάσετε την ευκαιρία να δώσετε το βιογραφικό και την συστατική επιστολή σας ή ακόμα και να περάσετε από μια mini συνέντευξη.