Κατά τη διάρκεια συνέντευξης εργασίας, είναι αρκετά συνήθεις ερωτήσεις του τύπου πώς φαντάζεστε την ιδανική θέση απασχόλησης.

Αλήθεια, πώς τη φαντάζεστε; Το έχετε σκεφθεί; Κι αν ναι, πού έχετε καταλήξει; Η ιδανική σας θέση εργασίας μοιάζει με αυτήν για την οποία έχετε κάνει αίτηση και για την οποία σας παίρνουν τη συνέντευξη;

Κάποιοι θα απαντήσετε πως η ιδανική εργασία μοιάζει με αυτήν την οποία έχετε ως στόχο με αυτή τη συνέντευξη. Άλλοι θα απαντήσετε, κάπως κυνικά ίσως, «καμία σχέση». Για τη δεύτερη περίπτωση, λοιπόν, όπου μια τέτοια απάντηση, θα μπορούσε να σας στερήσει την ευκαιρία να εργαστείτε στην παρούσα δουλειά, η συμβουλή είναι: σκεφθείτε σφαιρικά.

Υπάρχουν δεξιότητες που αποκτώνται ή βελτιώνονται μέσω των επαγγελματικών εμπειριών, των γνωριμιών και των σχέσεων με συναδέλφους, και οι οποίες ταιριάζουν και θεωρούνται προσόντα σε κάθε θέση εργασίας. Τέτοιες δεξιότητες είναι η ταχύτητα σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα, η προσοχή στη λεπτομέρεια, η υπομονή και η επιμονή, η ευγένεια, η ομαδικότητα. Κάθε θέση απασχόλησης, λοιπόν, μπορεί να μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην ιδανική, εάν τη χειριζόμαστε με τον σωστό τρόπο.

Βρείτε ενδιαφέρουσες θέσεις εργασίας στο www.randstad.gr/εύρεση_εργασίας/αναζήτηση_εργασίας/αναζήτηση_εργασίας.htm.