Πολλοί νέοι εργαζόμενοι όταν ξεκινάνε να εργάζονται συχνά αναφέρουν ότι “η καριέρα που θα ακολουθήσω θα είναι αποκλειστικά σε αυτό τον τομέα ή σε εκείνο τον κλάδο” . Στην πορεία όμως τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν και τα πράγματα για την καριέρα μας να μην προκύψουν όπως αρχικά το φανταζόμασταν.

Κάποιος που θα ξεκινήσει την καριέρα του σε κάποια συγκεκριμένη ειδικότητα, στην πορεία πιθανόν να χρειαστεί να αλλάξει κατεύθυνση. Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή στην πορεία και έχοντας καλύτερη εικόνα για τις δεξιότητες και την εμπειρία μας,  ίσως να αλλάξουμε γνώμη για την αρχική μας επιλογή της καριέρα μας. Μπορεί όμως να συμβεί γιατί στην αγορά εργασίας μπορεί να προκύψουν αλλαγές οι οποίες να προστάζουν για νέες θέσεις εργασίας σε διαφορετικές ειδικότητες και κλάδους η κατάργηση κάποιων που ήδη υπάρχουν.

Με όποιο τρόπο και αν διαμορφωθεί η καριέρα μας θα πρέπει να αξιολογούμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Παράλληλα θα πρέπει να αναπτύξουμε τις ικανότητες μας ώστε να διαθέτουμε ευελιξία και προσαρμοστικότητα έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να ανταπεξέλθουμε σε όποιες νέες συνθήκες.

Για να λάβετε μια εικόνα για τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, μπορείτε να επισκεφθείτε το site της Randstad στο http://www.randstad.gr