Ως σύμβουλοι ανθρώπινου δυναμικού ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με πολλούς υποψηφίους  για εργασία οι οποίοι μας μεταφέρουν τις τάσεις στην αγορά εργασίας, την αγωνία τους για την παρούσα κατάσταση και την προσπάθεια που καταβάλουν για να βρουν εργασία στις συνθήκες που επικρατούν .

Υπάρχουν όμως και εργαζόμενοι που αναλύοντας το βιογραφικό τους σε μία συνέντευξη εργασίας παρουσιάζονται τόσο άνετοι θαρρείς πως ξέρουν το μυστικό για να βρουν τον επόμενο εργοδότη τους.

Υπάρχει όμως η δουλειά που θα χτυπήσει την πόρτα σας χωρίς να καταβάλετε καμία προσπάθεια; Ακόμα και σε περιόδους που οι θέσεις εργασίας είχαν μια σημαντική καθημερινή αύξηση, αλλά και σε περιπτώσεις που εταιρίες ήθελαν να εντάξουν στοχευμένα στελέχη  που εργάζονται και διαθέτουν πολύ σημαντική εμπειρία, δεν θα λέγαμε ότι η  ευκαιρία για απασχόληση παρουσιάστηκε χωρίς καμία προσπάθεια από το υποψήφιο στέλεχος.

Οι θέσεις εργασίας συνήθως διεκδικούνται συνήθως από αρκετούς και ικανούς υποψηφίους, ενώ δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε ότι οι εργοδότες διαθέτουν αρκετούς τρόπους για να προσελκύσουν τα καλύτερα στελέχη της αγοράς.

Επιπλέον για να φτάσει ένας υποψήφιος για εργασία να διεκδικείτε  από εταιρίες λόγω των εξαιρετικών του αποτελεσμάτων ή ικανοτήτων, θα πρέπει προηγούμενος να έχει αποδείξει  το επίπεδο της εργασίας του, κάτι το οποίο σίγουρα απαιτεί μεγάλη και συστηματική προσπάθεια.

Επομένως οι πιθανότητες  ένα πρωί να χτυπήσει η πόρτα σας και να υπάρχει μια πρόταση για δουλεία είναι  αρκετά μικρές. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν υποψήφιοι για εργασία που η αντιμετώπιση τους για την αναζήτηση εργασίας αγγίζει αυτή την άποψη  .