Όλοι γνωρίζουμε πως η καθημερινότητα στην εργασία είναι επιφορτισμένη με πολλά καθήκοντα, αρμοδιότητες και υποχρεώσεις. Οι περισσότερες θέσεις εργασίας χαρακτηρίζονται από το φαινόμενο του multi-tasking, καθώς καλούνται να φέρουν εις πέρας πολλές σημαντικές εργασίες ταυτόχρονα. Με την καθημερινότητα να πιέζει χρονικά πολλά projects των εργαζομένων, παραμελείται κάτι βασικό, και αυτό είναι η εργασιακή ευτυχία. Πόσο ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι νιώθετε στην εργασία σας; Είναι κάτι πολύ σημαντικό για την ποιοτική απόδοση των εργαζομένων. Πώς μπορείτε να βρείτε την ευτυχία στο εργασιακό περιβάλλον και γιατί είναι τόσο σημαντική;

 

Τα ευτυχισμένα άτομα στην εργασία είναι πάντα πιο δημιουργικά, πιο παραγωγικά και, ταυτόχρονα, έχουν περισσότερα κίνητρα και διάθεση για επαγγελματική εξέλιξη. Όταν ένας εργαζόμενος νιώθει καλά, αυτό αποτυπώνεται στον τρόπο εργασίας του αλλά και στα συνεχή αποτελέσματα που φέρνει. Η καλή διάθεση των εργαζομένων αποφέρει και καλύτερη απόδοση.

 

Τι πρέπει να έχετε στον νου σας κατά την αναζήτηση για εργασία για να εξελίξετε περισσότερο τον επαγγελματισμό σας και, συνεπώς, την καριέρα σας;

 

Η προσωπική μας ευτυχία εξαρτάται από εμάς και εμείς έχουμε τον έλεγχο, είτε αφορά την προσωπική είτε την επαγγελματική μας ζωή.

 

Σύμφωνα με έρευνες, η ευτυχία στη ζωή μας εξαρτάται από τρία πράγματα: πρώτον, από τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Δεύτερον, από την προσέγγιση που έχουμε στα καθημερινά πράγματα που συμβαίνουν γύρων μας και, τρίτον, από τις αντιδράσεις μας σε αυτά. Η επαγγελματική ζωή μας δε διαφέρει σε κάτι! Για επιτυχημένη καριέρα και στοχευμένη ζήτηση για θέσεις εργασίας, εφαρμόστε την ίδια τακτική.

 

Είναι πολύ πιθανό να μη βρείτε αμέσως και εύκολα τη θέση εργασίας των ονείρων σας. Μην απογοητεύεστε! Αναζητήστε εναλλακτικές, ερευνήστε περισσότερο τον τομέα εργασίας που σας ενδιαφέρει ή προσπαθήστε να δικτυωθείτε προκειμένου να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και που θέλετε. Τα social media παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εργασία σήμερα και, μέσω αυτών ένας υποψήφιος μπορεί, πέρα από τη δικτύωση να βρει τις κατάλληλες συμβουλές για εργασία, να συντάξει το βιογραφικό του αλλά και να έρθει σε επαφή με εταιρείες εύρεσης εργασίας όπως η Randstad ώστε να δει από κοντά τον τρόπο λειτουργίας τους και πώς μπορούν να τον βοηθήσουν στην εύρεση της κατάλληλης θέσης εργασίας για εσάς.

 

Η ευτυχία στην εργασία εξαρτάται επίσης και από το περιβάλλον μέσα στο οποίο εργαζόμαστε. Τα άτομα που έχουν διάθεση και όρεξη, νιώθουν περισσότερο πλήρη και ικανοποιημένα όταν αντιμετωπίζουν project γεμάτα προκλήσεις και όταν καλούνται να τελειοποιήσουν χρήσιμες δεξιότητες για τα καθημερινά καθήκοντά τους. Η αισιοδοξία παίζει επίσης μεγάλο ρόλο, καθώς όσο πιο αισιόδοξα αντιμετωπίζουμε τα πράγματα τόσο ευκολότερο θα είναι για εμάς να φέρουμε εις πέρας νέα καθήκοντα.

 

Η εύρεση εργασίας ίσως είναι μία χρονοβόρα διαδικασία, αλλά στο τέλος αξίζει τον κόπο. Εμείς μπορούμε να σας διευκολύνουμε σε αυτό. Δείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας και με τη βοήθειά μας εξελιχθείτε σε έναν ξεχωριστό εργαζόμενο που, βρίσκοντας την κατάλληλη θέση εργασίας, θα μπορέσει να εκπληρώσει τα επαγγελματικά του όνειρα!