Τι γίνεται όταν ακολουθείτε συνέχεια τις ίδιες μεθόδους για ευρεση εργασιας ( αδιάκοπη διερεύνηση στις διάφορες πηγές που αναρτούν θέσεις εργασίας και συνεχής αποστολή βιογραφικών ως εκδήλωση ενδιαφέροντος στις διάφορες αγγελίες εργασίας) και πέφτουν στο κενό; Όταν όλες οι προσπάθειες σας να ξεκινήσετε την καριέρα που ονειρεύεστε οδηγούν σε αδιέξοδο;

Ήρθε η ώρα να αλλάξετε τακτική!! Χωρίς να σας καταβάλλουν τα όσα ξέρετε για τις συνθήκες της αγορά εργασίας και χωρίς να υιοθετήσετε μοιρολατρική αντιμετώπιση για την ανταπόκριση που λαμβάνετε κατά τις αιτήσεις σας για τις διάφορες θέσεις εργασίας που σας έχουν κινήσει το ενδιαφέρον, προχωρήστε σε αλλαγή στάσης απέναντι στον τρόπο που κοιτάτε τις θέσεις εργασίας αλλά και τον εαυτό σας ως υποψήφιο για την εκάστοτε θέση εργασίας.

Το πρώτο πράγμα πράγμα στο οποίο θα πρέπει να δώσετε προσοχή γιατί θα σας περάσει στο επόμενο βήμα για την καριέρα σας και θα προκαλέσει το ενδιαφέρον του υπεύθυνου του Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρίας που έχει αναρτήσει την αγγελία, είναι το βιογραφικό σας και η συνοδευτική επιστολή (cover letter) που θα πρέπει να αφορά στη εκάστοτε θέση εργασίας αποκλειστικά.

Κατά την δημιουργία του βιογραφικού σας θα πρέπει να κάνετε αντικειμενική αξιολόγηση των δυνατοτήτων σας αλλά και των ελλείψεων σας ώστε να είστε σε θέση να ενδυναμώσετε τα πρώτα και να διορθώσετε τα δεύτερα.

Επιπλέον, σημαντικό, για να φέρετε την καριέρα σας στο επίπεδο που επιθυμείτε, είναι να δημιουργήσετε τις καλύτερες εντυπώσεις στον υπεύθυνο του Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρίας, στην οποία θέλετε να διεκδικήσετε εργασία, τόσο κατά την τηλεφωνική όσο και κατά την προσωπική συνέντευξη αλλά και να μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια ακόμα και αν δεν έχετε feedback αμέσως μετά την αποστολή του βιογραφικού σας.

Το βασικό που δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι ότι για να αποκτήσετε την καριέρα που ονειρεύεστε θα πρέπει να πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας!! Μπορείτε παραπάνω απ’ όσο νομίζετε !