Ποιος είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για κάποια θέση εργασίας; Υπάρχει; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του;

Όπως αναφέρθηκε στην ερώτηση, ο κατάλληλος υποψήφιος εξαρτάται από τη θέση απασχόλησης και την εταιρία για την οποία γίνεται η αναζήτηση. Τα απαιτούμενα προσόντα για την εκάστοτε θέση εργασίας, λοιπόν, είναι ο καλύτερος δείκτης για το ποιος υποψήφιος έχει τις περισσότερες πιθανότητες να θεωρηθεί κατάλληλος. Ο υποψήφιος που θα διαθέτει τα περισσότερα από αυτά και θα μπορεί να το αποδείξει με τον καλύτερο και πιο πειστικό τρόπο, αυξάνει τις πιθανότητες να θεωρηθεί ο «κατάλληλος».

Επίσης, το πόσο ταιριάζει με τη νοοτροπία και τις αξίες της εταιρίας, μπορεί να τον κάνουν «καταλληλότερο» ή «λιγότερο κατάλληλο» υποψήφιο.

Εξίσου απαραίτητο, όμως, είναι να διαθέτει κάποια χαρακτηριστικά προσωπικότητας που θεωρούνται σημαντικά για οποιαδήποτε θέση απασχόλησης. Ποια είναι αυτά; Επαγγελματισμός, αξιοπιστία, εργατικότητα, αυτοπεποίθηση.

Γίνετε ο «κατάλληλος» υποψήφιος για τη δουλειά που σας ενδιαφέρει και κερδίστε τις εντυπώσεις. Αναζητήστε θέσεις εργασίας στο www.randstad.gr/εύρεση_εργασίας/αναζήτηση_εργασίας/αναζήτηση_εργασίας.htm.