Προκειμένου ένα άτομο να είναι αποδοτικό στην εργασία του είναι σημαντικό να συμμερίζεται κάποιους κανόνες αλλά και να τους εφαρμόζει. Οι κανόνες αυτοί σχετίζονται με ποικίλους παράγοντες, όπως την κατανόηση, την τήρηση και την εφαρμογή των εταιρικών αξιών, τον σεβασμό και την ευγένεια προς τους συναδέλφους και την προώθηση της επιτυχίας μέσα από τη συλλογική προσπάθεια.

 

Τα παραπάνω στοιχεία, συνδυαστικά με τις γνώσεις και τις δεξιότητές σας, είναι ικανά να σας οδηγήσουν στην εξέλιξη στην καριέρα σας και να βελτιώσουν αισθητά την επαγγελματική σας παρουσία.

 

Εάν θέλετε όντως να ξεχωρίσετε στο εργασιακό σας περιβάλλον και να αναδειχθείτε σε πολύτιμο συνεργάτη και συνάδελφο, ακολουθήστε τα τρία παρακάτω tips της Randstad ώστε να σχηματίσετε την κατάλληλη επαγγελματική εικόνα και να μπορέσετε να εξελίξετε τη σταδιοδρομία σας.

 

Τα ακόλουθα tips στοχεύουν στη διατήρηση της επαγγελματικής εικόνας που έχετε καταφέρει να διαμορφώσετε στην εργασία σας. Εάν βρίσκεστε στο ξεκίνημα της καριέρας σας  ή σε αναζήτηση εργασίας, διαβάστε προσεκτικά τις ακόλουθες συμβουλές ώστε να μπορέσετε να τις εφαρμόσετε στη εργασία σας και να γίνετε παράδειγμα προς μίμηση!

 

  • Να είστε πάντα συνεπής

 

Η συνέπεια στην εργασία είναι μεγάλο προσόν και δημιουργεί θετικές εντυπώσεις σε συναδέλφους και προϊστάμενο. Εάν δείξετε συνέπεια από την πρώτη κιόλας συνάντηση, στη συνέντευξη εργασίας, ο εργοδότης σας θα καταλάβει ότι είστε ένα άτομο υπεύθυνο, με διάθεση και αφοσίωση στην καριέρα σας. Στην περίπτωση που γίνετε η τελική επιλογή για τη θέση εργασίας που επιθυμείτε, είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσετε την ίδια στάση. Να είστε πάντα συνεπής και όχι μόνο στα εργασιακά σας ωράρια. Όταν έχετε αναλάβει ένα project, φροντίστε να το έχετε παραδώσει μέχρι την προθεσμία που σας έχει ορίσει ο προϊστάμενος σας. Είναι σίγουρο ότι θα σας δώσει άλλο κύρος αλλά, ταυτόχρονα, θα γίνουν αντιληπτές οι ικανότητές σας που σχετίζονται με την ταχύτητα, το multi-tasking και τη δεξιότητά σας να ολοκληρώνετε επιτυχώς τις εργασίες σας.

 

  • Να μην εκπέμπετε αρνητισμό

 

 

Όλοι γνωρίζουμε πως δεν είναι όλες οι ημέρες ίδιες στην εργασία μας, όσον αφορά τη διάθεσή μας και την παραγωγικότητα μας. Δεν είναι λίγες οι φορές που νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε γιατί δεν νιώθουμε κινητοποιημένοι. Ωστόσο, το να κάνετε παράπονα σε συναδέλφους για τη φύση της δουλειάς σας δεν σας δίνει τον απαιτούμενο επαγγελματισμό και, φυσικά, δεν θα δημιουργήσει τις καλύτερες σχέσεις με τους υπόλοιπους εργαζομένους. Ο χώρος εργασίας δεν είναι ο κατάλληλος για τέτοιου είδους παράπονα. Σε περίπτωση που νιώθετε ότι πιέζεστε χρονικά ή νιώθετε ότι μπορείτε να κάνετε περισσότερα στην εργασία σας, θα μπορούσατε να κάνετε μία συζήτηση με τον manager σας για περαιτέρω καθήκοντα που θα μπορούσατε να αναλάβετε. Έτσι, θα νιώσετε καλύτερα και, ως αποτέλεσμα, θα έχετε πιο θετική διάθεση για να ανταπεξέλθετε αποδοτικότερα.

 

  • Διατηρήστε το ομαδικό πνεύμα σας

 

Πολλές φορές η συγκέντρωση είναι το μόνο που χρειάζεστε στην εργασία σας για να ολοκληρώσετε ένα project ή για να εργαστείτε σε κάτι άλλο εξίσου σημαντικό. Ωστόσο, ένα από τα σημεία που φαίνεται ο επαγγελματισμός στην καριέρα σας είναι η διατήρηση του ομαδικού πνεύματος. Είναι πολύ σημαντικό να δείχνετε διαρκώς τη διάθεση σας να μοιραστείτε πράγματα και πληροφορίες με την ομάδα σας. Θα αναδειχθείτε ως ένας πολύτιμος συνάδελφος που εκτιμά και υπολογίζει η γνώμη των υπόλοιπων αλλά, παράλληλα, δίνει τον καλύτερο εαυτό του για επιτυχημένα αποτελέσματα της ομάδας του.

 

Τα συγκεκριμένα σημεία αποτελούν σημεία-κλειδιά για μία επιτυχημένη εργασία με προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης. Δώστε στην καριέρα σας την ώθηση που της χρειάζεται. Έχετε κάνει πολύ δρόμο μέχρι τώρα για να φτάσετε στο σημείο που είστε και πρέπει να το διατηρήσετε!