Σε μια εποχή όπου η ανεργία βρίσκεται σε έξαρση, οι άνθρωποι ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για την εργασιακή τους ασφάλεια. Οι προφανείς τρόποι για να διατηρήσουμε ασφαλή την εργασία μας είναι η έγκαιρη προσέλευση, η επαγγελματική εμφάνιση και συμπεριφορά και η νόμιμη λήψη άδειας.

Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι για να γίνετε πολύτιμος εργαζόμενος. Αναζητήστε με τον άμεσο προϊστάμενό σας τρόπους  ε τους οποίους μπορείτε να γίνετε περισσότερο χρήσιμος και να βοηθήσετε τον οργανισμό να γίνει πιο επικερδής. Βρείτε τρόπους για την άμεση βελτίωση της εργασιακής σας απόδοσης, κάτι που φυσικά θα ενισχύσει και την εργασιακή σας ασφάλεια.

Μια ακόμη τακτική για την ενίσχυση της εργασιακής σας ασφάλειας είναι το να συζητήσετε με το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού  του οργανισμού την προοπτική της χρηματοδότησης για κάποια μετεκπαίδευσή σας. Επιδιώξτε την εκπαίδευση σε τομείς που αισθάνεστε αδύναμοι και πιστεύετε ότι επιδέχεστε βελτίωση. Δείξτε στον προϊστάμενό σας ότι προσπαθείτε να κάνετε τον εαυτό σας έναν πολύτιμο συνεργάτη.

Τέλος ζητήστε από έναν συνάδελφο  να σας παρέχει μια ρεαλιστική και ειλικρινή περιγραφή της απόδοσής σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε σημεία τα οποία θα πρέπει να διορθώσετε.

Οι περισσότεροι εργοδότες  προτιμούν να μην χάσουν χρήσιμους εργαζόμενους, διότι κοστίζει περισσότερο η πρόσληψη και η εκπαίδευση νέων εργαζόμενων. Αυτό σημαίνει  ότι και ο εργοδότης σας πιθανότατα επιθυμεί την ενίσχυση της εργασιακής σας ασφάλειας και θα σας υποστηρίξει στην  προσπάθειά σας.