Η ανάγκη για ομαδικούς παίκτες δεν είναι καινούρια. Όπως έλεγε και ο Αριστοτέλης «Όποιος ζει εντελώς μόνος του είναι ή θηρίο ή θεός». Η άποψη αυτή δε θα μπορούσε παρά να μην ισχύει και για τον κόσμο των επιχειρήσεων. Το ανθρώπινο δυναμικό μιας εταιρείας καταφέρνει περισσότερα και είναι πιο παραγωγικό όταν απαρτίζεται από εργαζομένους με τα παρακάτω χαρακτηριστικά.

1. εκτιμούν την αξία των άλλων

Οι πιο παραγωγικές ομάδες απαρτίζονται από συναδέλφους οι οποίοι ξέρουν να αναγνωρίζουν την αξία που δίνει ο καθένας στην ομάδα. Εκτιμούν την κάθε πινελιά και είναι ικανοί να βάλουν το καλό της ομάδας πάνω από την προσωπική τους άποψη.

2. αναζητούν τη διαφορετικότητα

Οι ομαδικοί παίκτες επιδιώκουν να βρίσκονται σε ομάδες με διαφορετικά άτομα και να ακούν φρέσκιες και νέες ιδέες. Από την εμπειρία τους μπορούν να αντιληφθούν ότι η ποικιλία πολλών διαφορετικών ιδεών σε ένα brainstorming μπορεί να φέρει τα καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα αποτελέσματα.

3. είναι ενεργητικοί ακροατές

Η πιο δημιουργική ομάδα απαρτίζεται από ενεργητικούς ακροατές οι οποίοι μπορούν να αξιοποιήσουν κάθε ιδέα και γνώμη που ακούγεται σε ένα meeting και να πάρουν ρίσκα. Αυτό φυσικά προϋποθέτει ότι τα μέλη της ομάδας είναι ενεργητικοί ακροατές και έχουν εξαιρετικές επικοινωνιακές δεξιότητες.

4. έχουν ήδη εργαστεί για ένα ομαδικό project

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχουν συναφή επαγγελματική προϋπηρεσία στο βιογραφικό τους. Ένας ομαδικός παίκτης θα μπορούσε να είχε εργαστεί για ένα ομαδικό project σε ακαδημαϊκό επίπεδο –όπως για παράδειγμα για ένα ομαδικό project στα πλαίσια του Πανεπιστημίου- ή και σε επίπεδο προσωπικών ενδιαφερόντων. Παραδείγματος χάριν, η συμμετοχή σε αθλητική ομάδα θα μπορούσε να αποδεικνύει ότι ο υποψήφιος είναι ικανός να εργαστεί ομαδικά και να συνεργαστεί με άλλα άτομα με σκοπό την επιτυχία του συνόλου.

5. έχουν αυτοπεποίθηση αλλά όχι αλαζονεία

Οι πιο παραγωγικοί εργαζόμενοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι όσο επιτυχημένοι κι αν είναι, έχουν πάντα τη δυνατότητα να μάθουν κάτι νέο και να εξελιχθούν περισσότερο στην καριέρα τους. Εκφράζουν με αυτοπεποίθηση την άποψη τους αλλά ακούν με το ίδιο ενδιαφέρον και μια νέα διαφορετική οπτική. Αναζητάτε τα κατάλληλα ταλέντα για να στελεχώσετε το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας σας; Επικοινωνήστε μαζί μας!