Πόσο εύκολο είναι για κάποιον εργαζόμενο αυτήν την περίοδο να αλλάξει καριέρα ή έστω, να αλλάξει εργασία; Από τα σχόλια επαγγελματιών σε σχετικό θέμα συζήτησης στο group της Randstad στο LinkedIn, προκύπτει πως η αλλαγή απασχόλησης είναι μια απόφαση αρκετά δύσκολη.

Ανέκαθεν, η επιλογή και η αλλαγή καριέρας και εργασίας αποτελούσε επιλογή σημαντική για την επαγγελματική -και όχι μόνο- ζωή του ατόμου. Σήμερα, όμως, που υπάρχουν αρκετές προκλήσεις στην αγορά εργασίας, η απόφαση γίνεται ακόμα δυσκολότερη.

Συχνά δεν αρκούν οι καλύτερες οικονομικές απολαβές και οι πιθανότητες γρηγορότερης επαγγελματικής εξέλιξης προκειμένου να αποφασίσει κάποιος επαγγελματίας να δεχθεί μια πρόταση για αλλαγή καριέρας. Και ο λόγος; Πως θα πρέπει να χτίσει εκ νέου σχέσεις με συνεργάτες, να προσαρμοστεί σε νέες συνθήκες, και να αποδείξει -από την αρχή ως έναν βαθμό- τις ικανότητές του.

Είναι, όμως, γεγονός πως κάθε επαγγελματίας που δεν εφησυχάζει και επιδιώκει την εξέλιξή του, καλείται να παίρνει τέτοιου είδους αποφάσεις και να δέχεται ενδιαφέρουσες προκλήσεις. Στο site της Randstad, λοιπόν, θα βρείτε θέσεις απασχόλησης που πιθανόν να αποτελέσουν την επόμενη επαγγελματική σας πρόκληση!