Κατά την αναζήτηση εργασίας ακούτε την λέξη «αξιολόγηση» και νιώθετε κάποια ανησυχία; Είναι λογικό. Μα δεν είναι απαραίτητο! Σας παρουσιάζουμε κάποιες συμβουλές που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να είστε πιο ήρεμοι στο άκουσμα της λέξης «αξιολόγηση».

  • Να είστε σωστά προετοιμασμένοι όταν αναζητάτε κάποια θέση εργασίας σε ότι αφορά το βιογραφικό σας αλλά και την πληροφόρησή σας για τη θέση εργασίας και την εταιρία.
  • Να κάνετε κάποιες πρόβες πριν από τη συνάντηση όσον αφορά την χειραψία, τις εκφράσεις και τον τόνο της φωνής σας. Θα σας βοηθήσουν να είστε πιο σίγουροι και αποτελεσματικοί.
  • Όσον αφορά τα ψυχομετρικά τεστ ως μέρος μίας αξιολόγησης, θα ήταν καλό να συμπληρώνετε όσο περισσότερα γίνεται και να μην τα αποφεύγετε από φόβο μήπως δεν έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η εξάσκηση είναι αυτή που θα σας βοηθήσει να πετύχετε.

Γενικότερα, να είστε όσο καλύτερα ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι μπορείτε, προκειμένου να έχετε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε κατάσταση αξιολόγησης με επαγγελματισμό.

Προετοιμαστείτε καλύτερα για την εύρεση εργασίας διαβάζοντας και άλλα άρθρα από το www.randstad.gr/blog