Οι υποψήφιοι που αναζητούν απασχόληση θα χρειαστεί να περάσουν αρκετές φορές από αξιολόγηση μέχρι να προκύψει η τελική εύρεση εργασίας.

Η πρώτη σημαντική αξιολόγηση που προκύπτει σε  αυτή την διαδικασία έχει να κάνει με το βιογραφικό και το περιεχόμενο του το οποίο πρέπει να δημιουργεί ενδιαφέρον στου υποψήφιους εργοδότες έτσι ώστε στην συνέχεια να προκύψει και μια προσωπική συνάντηση.

Η σύνταξη του βιογραφικού απαιτεί προσοχή  σχετικά με το περιεχόμενο αλλά και τις λεπτομέρειες που επιλεχθούν. Αν διαπιστώσουμε προτού στείλουμε το βιογραφικό μας σε μία θέση εργασίας, ότι το βιογραφικό μας δεν καταγράφει μεγάλο ποσοστό από τις απαιτήσεις για την θέση εργασίας που μας ενδιαφέρει, τότε σίγουρα θα πρέπει πριν προχωρήσουμε σε αποστολή να κάνουμε κάποιες προσαρμογές.

Αν το βιογραφικό πείσει τελικά για τις ικανότητες σας, τότε η επόμενη αξιολόγηση που θα συναντήσετε είναι η συνέντευξη εργασίας στην οποία σας δίνετε πλέον ευκαιρία να δείξετε σε μια ολιγόλεπτη συνάντηση τον επαγγελματισμό σας, αλλά και ένα κομμάτι των ικανοτήτων σας.

Βασικό χαρακτηριστικό σε αυτή την διαδικασία είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να επιλέξουν εσάς σε σχέση με άλλους υποψηφίους, το πώς θα ταιριάξετε στην κουλτούρα της συγκεκριμένης εταιρίας, αλλά και το πώς θα δώσετε αξία με την δουλειά σας στο συγκεκριμένο εργοδότη.

Διαβάστε περισσότερες συμβουλές για την εύρεση εργασίας στο http://www.randstad.gr