Είστε σίγουροι για την καριέρα που έχετε επιλέξει ; Γνωρίζετε όλες τις λεπτομέρειες και τον τρόπο για να γίνετε επιτυχημένοι στον τομέα ειδίκευση σας; Αρκετοί υποψήφιοι για εργασία ακόμα και εργαζόμενοι που ήδη εργάζονται για κάποια χρόνια, σε αρκετές περιπτώσεις έχουν βρεθεί στο σημείο να μην είναι ευχαριστημένοι από την επιλογή της καριέρας τους . Παρακάτω θα βρείτε 10 μύθους σχετικά με την επιλογή της καριέρα σας

1. Είναι εύκολο να επιλέξουμε καριέρα; Η διαδικασία της επιλογής καριέρας περιλαμβάνει διαφορετικές παραμέτρους ενώ απαιτεί χρόνο και υπομονή. Η δημιουργία πλάνου και ο έλεγχος τόσο των δυνατοτήτων μας σε προσωπικό επίπεδο, όσο και των επαγγελμάτων που μας ενδιαφέρουν μπορεί να μας οδηγήσουν πιο εύκολα στην επιλογή .

2. Ένας σύμβουλος καριέρας θα μας δώσει την λύση; Οι σύμβουλοι καριέρας μπορεί να δώσουν κατευθύνσεις για την ιδανική καριέρα και τις τάσεις που επικρατούν στην αγορά εργασίας. Δεν μπορεί όμως να λάβει την απόφαση για εσάς.

3. Μπορεί το χόμπι μου να γίνει η δουλειά μου; Όταν έρχεται η στιγμή της επιλογής είναι φυσιολογικό να θέλουμε να κάνουμε το χόμπι μας επαγγελματικά. Οι ικανότητες που έχουμε όμως απ’ αυτό μπορούν να αναγνωριστούν ; Είναι σε τέτοιο επίπεδο που θα μπορούν να μας εξασφαλίσουν μια καριέρα;

5. Επιλογή από την λίστα με τις “top” θέσεις εργασίας. Κατά διαστήματα σε διαφορετικά μέσα καταγράφονται τα πιο “hot” επαγγέλματα που μπορούν να επηρεάσουν την επιλογή μας. Θα πρέπει όμως να λάβουμε υπόψη ότι μια δουλειά που είναι σήμερα top, αύριο μπορεί να μην έχει την ίδια ζήτηση. Επίσης θα πρέπει να δούμε κατά πόσο ταιριάζει στις ικανότητες και την προσωπικότητα μας.

6. Μπορώ να αλλάξω καριέρα μελλοντικά αν επιλέξω τώρα; Αν μελλοντικά η εργασία που κάνουμε δεν μας ικανοποιεί μπορούμε πάντα να πραγματοποιήσουμε κάποια αλλαγή. Στην εργασιακή μας ζωή μπορεί να προκύψουν αρκετές αλλαγές.

7. Αν προκύψει αλλαγή στην καριέρα οι γνώσεις μου και οι δεξιότητες μου θα χαθούν; Οι γνώσεις, οι ικανότητες και οι δεξιότητες ακόμα και αν δεν χρησιμοποιηθούν στην επόμενη εργασία δεν πάνε ποτέ χαμένες. Μπορούν να αξιοποιηθούν ανά πάσα στιγμή.

8. Αν κάποιος που εμπιστευόμαστε είναι ευχαριστημένος σε ένα τομέα εργασίας, τότε θα είμαστε και εμείς. Το τι ισχύει για ένα άτομο δεν σημαίνει ότι μπορεί απαραίτητα να ταιριάζει και σε εμάς.

9. Το μόνο που πρέπει να κάνω είναι να επιλέξω και μετά όλα θα έρθουν από μόνα τους. Το να καταφέρουμε να ξεκινήσουμε σε μια εργασία είναι πολύ σημαντικό. Για αυτό θα πρέπει να υπάρχει πλάνο το οποίο θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τους επαγγελματικούς μας στόχους.

10. Αν δεν αποκτήσω εμπειρία σε μια εργασία πώς θα γνωρίζω αν η καριέρα αυτή μου ταιριάζει. Σίγουρα η εργασιακή εμπειρία θα μας βοηθήσει να δούμε αν επιλέξαμε σωστά. Πλέον όμως υπάρχουν πολλές πήγες από όπου μπορούμε να αντλήσουμε πληροφορίες .

Ενημερωθείτε για την αγορά εργασίας και προετοιμαστείτε για το επόμενο βήμα στην καρίερα σας στο www.randstad.gr/blog