Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα κατά τη διάρκεια της συνεργασίας σου με τους συμβούλους της Randstad. Μπορούν να σε βοηθήσουν να βρεις έναν νέο ρόλο πιο γρήγορα από το να έψαχνες μόνος/η σου. Αλλά ένα πράγμα που δε θα κάνουν ποτέ οι σύμβουλοι της Randstad είναι να προσπαθήσουν να σου ζητήσουν χρήματα. Δυστυχώς, όλο και πιο συχνά λαμβάνουμε ειδοποιήσεις για άτομα που δε συνδέονται σε καμία περίπτωση με την ομάδα της Randstad, τα οποία προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν υποψήφιους και να αποσπάσουν χρήματα.Γι' αυτό και σε αυτό το άρθρο θα καλύψουμε θέματα, όπως το πώς είναι μια συνεργασία με έναν σύμβουλο της Randstad, τι να περιμένεις και τι χρειάζεται να προσέξεις έτσι ώστε να μην πέσεις θύμα των απατεώνων.

δε θα ζητήσουμε ποτέ οποιουδήποτε είδους πληρωμή από έναν υποψήφιο κατά τη διαδικασία πρόσληψης ή αναζήτησης εργασίας.

Παρακάτω θα βρεις ένα παράδειγμα απάτης που συνέβη στη Randstad Αμερικής :Γεια σας (όνομα). Υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία για εσάς στο τμήμα προμηθειών και αποθήκης στην (εταιρεία), αλλά απαιτείται να φοράτε ειδικές μπότες από χάλυβα. Θα σας δώσουμε 200 δολάρια για να αγοράσετε το δικό σας ζευγάρι, οπότε θα χρειαστεί να λάβουμε τον αριθμό του τραπεζικού σας λογαριασμού, τον BIC/SWIFT κωδικό και το όνομα του δικαιούχου.

Μη χάσετε αυτή την ευκαιρία! Στείλτε μου τα στοιχεία σας σήμερα.Μπορείς να μαντέψεις πού θα κατέληγε αυτό; Όχι, μόνο δεν υπήρχε διαθέσιμη θέση εργασίας, αλλά πιθανότατα θα προσπαθούσαν να αποσπάσουν χρήματα από τον λογαριασμό του υποψήφιου.

Κανένας από τους συμβούλους της Randstad δε θα προσφερθεί να πληρώσει για τον εξοπλισμό εκ των προτέρων, ούτε θα ζητήσει ποτέ τα τραπεζικά σου στοιχεία. Τα στοιχεία αυτά τα συλλέγει η ομάδα μισθοδοσίας μας μέσω ενός προφίλ που δημιουργεί ο νέος εργαζόμενος, εφόσον έχει προσληφθεί σε θέση μέσω της Randstad.

στέλνουμε email από επίσημη ηλεκτρονική διεύθυνση.

Είναι εύκολο για τους απατεώνες να δημιουργήσουν μια ρεαλιστική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οπότε πάντα να ελέγχεις από πού προέρχονται τα emails που λαμβάνεις. Εάν προέρχεται πραγματικά από έναν σύμβουλο της Randstad Hellas, το όνομα ιστοσελίδας (είναι το μέρος της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που βρίσκεται μετά το σύμβολο @) θα είναι @randstad.gr. Πρόσεξε για ψεύτικες ηλεκτρονικές διευθύνσεις που μοιάζουν με επίσημες, όπως Randstadgr@gmail.com ή RandstadJobs@hotmail.com.Έχε υπόψιν σου ότι κανένας σύμβουλος της Randstad δε θα σου στείλει email από διευθύνσεις, όπως οι παραπάνω.

Είναι εύκολο να πλαστογραφήσει κάποιος τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενός αποστολέα, κάνοντάς τη να μοιάζει έγκυρη, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις αν μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φαίνεται έγκυρη είναι όντως, είναι να πατήσεις "απάντηση" και να ελέγξεις τη διεύθυνση στην οποία κατευθύνεται η απάντησή σου. Με άλλα λόγια, βεβαιώσου ότι η διεύθυνση στην οποία απαντάς είναι στην πραγματικότητα μια επίσημη ηλεκτρονική διεύθυνση της Randstad και όχι μια οποιαδήποτε Gmail ή κάποια άλλη διεύθυνση.

είμαστε πάντα προσεκτικοί με τα προσωπικά στοιχεία των υποψηφίων.

Αν η Randstad σε τοποθετήσει σε μια εταιρεία-πελάτη, οι σύμβουλοι από το τμήμα μισθοδοσίας θα συλλέξουν τα προσωπικά σου στοιχεία και τους τραπεζικούς λογαριασμούς μισθοδοσίας με ασφάλεια. Δε θα σου ζητήσουν ποτέ να μοιραστείς στοιχεία όπως τον τραπεζικό λογαριασμό, την άδεια οδήγησης, τον αριθμό διαβατηρίου ή τη διεύθυνση του σπιτιού σου μέσω τηλεφώνου ή μέσω email.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δε θα διακινδυνεύαμε ποτέ με τις ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες κανενός εργαζομένου μας. Όποιος σου ζητά να μοιραστείς αυτές τις πληροφορίες μέσω τηλεφώνου ή email δεν είναι από τη Randstad. 

 

για τους υποψήφιους που αναζητούν εργασία δεν υπάρχει κάποιο κόστος. 

Ένα άλλο παράδειγμα απάτης σε υποψήφιο αποτελεί το παρακάτω:

Γεια σου (όνομα)! Υπάρχει μια ανοιχτή θέση εργασίας στην (εταιρεία)  που είναι ιδανική για εσάς. Μπορούμε να κρατήσουμε τη θέση ανοιχτή μέχρι να περάσετε από συνέντευξη, αλλά πρώτα χρειάζεται να μας καταθέσετε το ποσό των 250 $ για να διατηρήσουμε τη θέση ανοιχτή. Μπορούμε να κρατήσουμε τη θέση σας μόνο για 24 ώρες, οπότε στείλτε μας όλο το ποσό άμεσα!

Για τους υποψήφιους που αναζητούν εργασία δεν υπάρχει κάποιο κόστος.

Το κόστος των υπηρεσιών μας καλύπτεται από τις εταιρείες που συνεργαζόμαστε. Δε ζητάμε ποτέ χρήματα από τους υποψήφιους για οποιονδήποτε λόγο. Οι σύμβουλοι μας δε θα σε πιέσουν ποτέ να αποδεχτείς μια θέση εργασίας με το ζόρι ή δε θα σου πουν ότι έχεις συγκεκριμένες ώρες ή ημέρες για να εξασφαλίσεις μια συνέντευξη ή να αποδεχτείς μια προσφορά εργασίας. Γνωρίζουμε ότι η αποδοχή μιας νέας θέσης εργασίας είναι μια μεγάλη απόφαση και ενθαρρύνουμε πάντα τους υποψήφιους  να αφιερώσουν το χρόνο που χρειάζεται για να πάρουν τη σωστή απόφαση.

 

Θέλεις να μάθεις εύκολα και γρήγορα ποιος είναι ο καθαρός ή μεικτός μισθός σου; Επισκέψου τη σελίδα μας, συμπλήρωσε τα απαραίτητα στοιχεία και υπολόγισε τον μισθό σου.