Η απασχόληση σας σχετίζεται με κάποιο αντικείμενο εργασίας στο οποίο ονειρευόσασταν να δουλέψετε πάντα; Βρήκατε μία θέση εργασίας που να καλύπτει μεγάλο μέρος των αναγκών σας, μετά από ψάξιμο σε αγγελίες και αποστολή του βιογραφικού σας σε διάφορες εταιρίες; Για ποιο λόγο, λοιπόν, δε νιώθετε ικανοποίηση όταν πηγαίνετε στη δουλειά σας; Μήπως φταίει το περιβάλλον στο οποίο εργάζεστε;

Αν η απάντηση είναι καταφατική τότε, ίσως, πρέπει να αναλάβετε δράση για να μην επηρεαστεί η δουλειά σας. Ακόμα και αν το περιβάλλον που δουλεύετε χαρακτηρίζεται από αρνητικότητα μην μπείτε στον πειρασμό να συμμετέχετε σε αυτό το αρνητικό κλίμα. Αντίθετα, προσπαθήστε να δημιουργήσετε μία θετική εικόνα γύρω από το όνομα σας, δείχνοντας ειλικρινές ενδιαφέρον για τους συναδέλφους σας χωρίς να γίνετε πιεστικοί ή αδιάκριτοι.

Επιπλέον, προσπαθήστε να δίνετε στον εαυτό σας περιθώρια για κάποια μικρά διαλείμματα ώστε να ξεφεύγετε, για λίγο, από αυτόν τον αρνητισμό και προσπαθήστε να αναπτύξετε επαφές με θετικούς ανθρώπους μέσα στο περιβάλλον εργασίας σας. Δώστε προτεραιότητα και έμφαση στη δουλειά σας και μη συμμετέχετε σε σχολιασμό για κάποιο άλλο συνάδελφο.

Τέλος, αν το κλίμα που επικρατεί στο χώρο εργασίας σας είναι ανυπόφορο, ίσως, έχει έρθει η ώρα να αλλάξετε χώρο εργασίας .

Συμβουλές για το περιβάλλον εργασίας και την διαδικασία εύρεσης εργασίας στο www.randstad.gr/blog