Τελείωσαν οι διακοπές & δυσκολεύεστε στην προσαρμογή στο γραφείο; Αν και για εσάς, ολοκληρώθηκαν οι καλοκαιρινές διακοπές και έχετε επιστρέψει στο γραφείο, ξέρουμε ακριβώς πώς αισθάνεστε και δεν θα το πούμε πουθενά! Ξέρουμε ότι δυσκολεύεστε στην προσαρμογή και κάνετε τεράστια προσπάθεια να μην πατήσετε για δέκατη φορά το snooze στο ξυπνητήρι σας, σωστά; Γι’αυτό ακριβώς το λόγο εμείς συγκεντρώσαμε 4 τρόπους που αποδεδειγμένα θα κάνουν την προσαρμογή σας στο γραφείο παιχνιδάκι. 

 

1. Περάστε χρόνο με τους συναδέλφους σας.

Μην ξεχνάτε ότι και οι συνάδελφοί σας είναι άνθρωποι και το πιθανότερο είναι να βιώνουν ακριβώς την ίδια δυσκολία προσαρμογής. Αυτές λοιπόν οι τελευταίες μέρες του Αυγούστου αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσετε καλύτερα τους συναδέλφους. Τέλος αν η ομάδα σας ενισχύθηκε με νέα μέλη, αδράξτε την ευκαιρία να τα καλωσορίσετε τους νέους συναδέλφους στην εταιρεία και να διευκολύνετε την ένταξή τους. Αν λοιπόν πριν τις καλοκαιρινές σας διακοπές ο όγκος της δουλειάς σας ήταν τέτοιος που κάθε διάδραση με τους συναδέλφους ήταν αποκλειστικά και μόνο επαγγελματική, τώρα μπορείτε πραγματικά να συνδεθείτε μαζί τους, να μάθετε για τα ενδιαφέροντά τους αλλά και τις εμπειρίες τους. Με αυτό τον τρόπο, πιστέψτε μας, θα συνεργάζεστε περισσότερο αρμονικά στο μέλλον. 

 

2. Περάστε ποιοτικό χρόνο με τους πελάτες/συνεργάτες σας.

Να μια εξαιρετική ευκαιρία να αφοσιωθείτε στους πελάτες σας! Αν αντίστοιχα και το δικό τους πρόγραμμα το επιτρέπει, μπορείτε να περάσετε ποιοτικό χρόνο χωρίς άγχος και ενοχλήσεις για να συζητήσετε τους προβληματισμούς τους, να ζητήσετε ανατροφοδότηση και να θέσετε γερές βάσεις για τη συνεργασία σας. Μην ξεχνάτε ότι πολύ συχνά οι πελάτες, χρειάζεται να αισθάνονται μοναδικοί. Μην παίρνετε λοιπον καμμία συνεργασία ώς απόλυτα δεδομένη και αφιερώστε χρόνο. 

 

3. Ασχοληθείτε με ένα project που θα κάνει τη διαφορά.

Αυτό το διάστημα είναι η χρυσή σας ευκαιρία για να αφιερώσετε χρόνο σε project που απαιτούν ένα ξεκούραστο και ήρεμο πνεύμα. Αν τους προηγούμενους μήνες η καθημερινότητά σας είχε φρενήρεις ρυθμούς και δεν είχατε το χρόνο να δουλέψετε σε περισσότερο στρατηγικά project που απαιτούσαν ποιοτικό χρόνο, τότε μη χάνετε χρόνο! 

 

4. Σκεφτείτε μια διαδικασία της καθημερινότητάς σας και βελτιώστε την.

Οι διακοπές αδιαμφισβήτητα προσφέρουν απόσταση από την καθημερινότητα. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο το ξεκούραστο από τις διακοπές μυαλό σας και να αξιολογήσετε διαδικασίες που ακολουθείτε καθημερινά αλλά δεν είναι απόλυτα εκσυγχρονισμένες και μάλλον δυσκολεύουν την καθημερινότητά σας. Μπορείτε να προτείνετε τρόπους για να αλλάξουν, ώστε όλοι οι συνάδελφοί σας κι εσείς φυσικά να απολαμβάνετε τα οφέλη γρήγορων και αποδοτικών διαδικασιών; Μην ξεχνάτε ότι και η μεγαλύτερη αλλαγή είναι στο χέρι σας, αρκεί να το πιστέψετε! 

Καλή επιστροφή και καλή επάνοδο σε όλους μας.

Εάν αναζητάς την επόμενη θέση εργασίας σου, ρίξε μια ματιά κι εδώ.