Συγχαρητήρια, κερδίσατε τη δουλειά που επιθυμούσατε! Ωστόσο τώρα, θα πρέπει να αποδείξετε ότι αξίζετε τη συγκεκριμένη θέση εργασίας. Αυτό θα το καταφέρετε τόσο με τα καθημερινά αποτελέσματα σας, όσο και με την ικανότητα σας να αποκτάτε νέα κίνητρα, να εμπνέεστε και να διατηρείτε αμείωτο το ενδιαφέρον σας στην καθημερινή σας εργασία.

Αυτές είναι 7 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να περάσετε από τη θεωρία στην πράξη και να αποδείξετε τις δεξιότητες σας.

  1. Γράψτε λίστες

Όταν οι αρμοδιότητες αρχίζουν να πληθαίνουν, φτιάξτε λίστες και θέστε τις προτεραιότητες της ημέρας. Μπορείτε μάλιστα να συντάξετε δυο λίστες. Η πρώτη θα είναι μια απλή καταγραφή των εργασιών της ημέρας, ενώ στη δεύτερη θα μπορείτε να κατατάξετε τις εργασίες ανά προτεραιότητα. Δωρεάν εφαρμογές όπως το Google Keep μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτό.

  1. Εμπνευστείτε!

Περιτριγυρίστε τον εαυτό σας από εμπνευστικά αποφθέγματα, ανθρώπους και ιδέες. Εγγραφείτε σε networking επαγγελματικές ομάδες στα social media ή και στα άρθρα της Randstad ώστε να λαμβάνετε καθημερινά την έμπνευση που χρειάζεστε. Χρησιμοποιείστε τις γνώσεις σας για να εμπνεύσετε και τους άλλους. Για να καταφέρετε να κρατήσετε μακροχρόνια τα κίνητρα σας, καθορίστε τους στόχους καριέρας του ενός, των πέντε και των δέκα χρόνων και κρατήστε τη λίστα ώστε να ανατρέχετε σε αυτή. Έτσι, θα υπενθυμίζετε στον εαυτό σας για ποιο λόγο είστε εκεί που είστε και πού θέλετε να φτάσετε.

  1. Ξεκουράστε το μυαλό σας

Κανείς δεν μπορεί να δουλεύει ώρες συνεχόμενα χωρίς διάλειμμα. Για να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και αποδοτικοί, κλέψτε λίγο χρόνο για να σηκωθείτε από τη θέση σας και να περπατήσετε και γιατί όχι; Στο διάλειμμα σας βγείτε από το γραφείο σας για ένα δεκάλεπτο περίπατο και για να αναπνεύσετε φρέσκο αέρα. Επιπλέον, τα ολιγόλεπτα διαλείμματα από την οθόνη είναι και αυτά ζωτικά για την παραγωγικότητα σας και θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ενέργεια σας.

  1. Κλείστε τις ειδοποιήσεις των email σας

Οι ειδοποιήσεις των εισερχομένων email σας αποτελούν έναν από τους βασικότερους παράγοντες απόσπασης της προσοχής. Έρευνες έχουν δείξει ότι ο μέσος εργαζόμενος αφιερώνει κατά μέσο όρο περισσότερο από 2μιση ώρες την ημέρα απλά και μόνο για να απαντά στα mails του. Όταν βρίσκεστε στα περιθώρια μιας κρίσιμης προθεσμίας ή ενός σημαντικού project, κλείστε για λίγο το inbox και τις ειδοποιήσεις σας ώστε να συγκεντρωθείτε. Αν δυσκολεύεστε με τον αυτοέλεγχο, υπάρχουν και πάλι εφαρμογές που σας λύνουν τα χέρια. Το Freedom και το Anti-Social μπορούν να περιορίσουν την πρόσβαση στους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το οποίο θα καθορίσετε εσείς.

  1. Τακτοποιήστε το χώρο σας

Ένα ακατάστατο γραφείο μπορεί να είναι σύμπτωμα ενός αποσυντονισμένου μυαλού και μπορεί να υπονομεύσει σε μεγάλο βαθμό την απόδοση σας. Προσπαθήστε να τακτοποιείτε συστηματικά το γραφείο σας, να αρχειοθετείτε τα έγγραφα σας, να τα ανακυκλώνετε και να πετάτε όσα δε χρειάζεστε. Το τακτοποιημένο γραφείο μπορεί να μειώσει το εργασιακό σας στρες και να εργάζεστε ήρεμα και αποτελεσματικά.

  1. Δικτυωθείτε

Κάθε εργασιακό περιβάλλον έχει τη δική του κουλτούρα και το δικό του τρόπο εργασίας. Προσδιορίστε ποιοι είναι οι συνάδελφοι οι οποίοι μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην επαγγελματική εξέλιξη σας και να σας βοηθήσουν να μείνετε παραγωγικοί. Μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε με το να εκφράζετε τις απορίες σας και να δικτυωθείτε μαζί τους. Παρευρεθείτε σε meetings και γνωρίστε λίγο καλύτερα εκείνον το συνάδελφο (ελπίζουμε να είναι περισσότεροι από ένας) ο οποίος είναι γελαστός, ξέρει να επικοινωνεί θετικά και μπορεί να σας βοηθήσει σε κάποιο δύσκολο project στο οποίο αναζητείτε την απάντηση.

  1. Συγκεντρωθείτε στο στόχο σας

Ανεξάρτητα από το project στο οποίο εργάζεστε θα πρέπει να έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με την επιτυχία ή το κατόρθωμα που θα αποφέρει η συγκεκριμένη εργασία. Καθορίστε το πώς θα φτάσετε στο στόχο σας και εργαστείτε μεθοδικά και ευέλικτα έως ότου τα καταφέρετε. Μπορείτε επίσης να καταγράψετε τον εκάστοτε στόχο καθώς και το πώς θα ανταμείψετε τον εαυτό σας όταν τα καταφέρετε!

 

Απο το Randstad Australia Career Hub.